Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PROTESTE în 20 de penitenciare: Incendii, violențe, deținuți urcați pe acoperișuri

bzi.ro
penitenciar iasi 2

Sute de deţinuţi din aproape 20 de penitenciare din ţară au refuzat hrana joi iar alte câteva persoane protestează la Penitenciarul Botoşani pe acoperişul curţii de plimbare, în timp ce alţii se manifestă zgomotos, lovind grilajele camerelor. Incidente au avut loc şi în cursul nopţii la Mărgineni, Tulcea şi Bacău, fiind înregistrate incendieri.

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), deţinuţii de la Penitenciarul Botoşani care manifestau în curtea de plimbare au abandonat protestul şi au intrat în spaţiile de cazare miercuri noapte, la ora 00,45, cinci persoane rămânând pe acoperişul curţii de plimbare.

Citește și: Petitia lui Dom’ Profesor despre conditiile din inchisoare.

Tot aici, deţinuţii unei secţii de cazare se manifestă zgomotos, lovind grilajele camerelor, fiind solicitat sprijinul structurilor locale ale Ministerului Afacerilor Interne. 268 de persoane au refuzat hrana.

Conform ANP, hrana a fost refuzată şi de deţinuţi din alte penitenciare, respectiv 124 la Iaşi, doi la Poarta Albă, trei la Oradea, 15 la Miercurea Ciuc, unul la Giurgiu, 56 la Vaslui, şase la Bucureşti - Jilava, 68 la Tulcea, 133 la Bistriţa, şase la Deva, 27 la Aiud, 43 la Bacău, 45 la Mărgineni, unul la Arad.

Citește și: Cum am provocat tensiuni intre ALDE si Miscarea Legionara. Bonus: Cat plateste un partid politic pentru un imobil de 120 mp

De asemenea, zece persoane aflate în arest preventiv la Penitenciarul Târgu Mureş au refuzat hrana.

Pe timpul nopţii au avut loc incidente în trei unităţi de detenţie.

Potrivit ANP, la Mărgineni au fost incendiate saltelele dintr-o cameră, fără să fie înregistrate victime, iar deţinuţii unei alte camere de cazare au aruncat cu obiecte de mici dimensiuni în angajaţii unităţii.

 

De asemenea, deţinuţii de la Penitenciarul Bacău au incendiat materiale textile şi au lovit gratiile de la ferestre, fiind alarmat personalul unităţii şi solicitat sprijinul structurilor locale ale Ministerului Afacerilor Interne.

Incidente au fost şi la Penitenciarul Tulcea, unde deţinuţii şi-au exprimat verbal nemulţumirile, însă nu a fost necesară intervenţia personalului.

 

ANP notează că ultimii doi deţinuţi care protestau pe acoperiş la Penitenciarul Bistriţa au abandonat forma de protest la ora 3,40 şi au intrat în camerele de cazare, fără manifestări violente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.