Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Tudor 'APRINDE' întâlnirea Iohannis-Trump: 'Moment foarte sensibil'

www.jurnalul.ro
Klaus iohannis Donald Trump

Întâlnirea dintre Klaus Iohannis și Donald Trump vine într-un "moment foarte sensibil pentru președintele SUA", e de părere Radu Tudor. Jurnalistul a precizat că vizita pe care Klaus Iohannis o va efectua la Casa Albă nu este una "istorică", așa cum a fost anunțată.

"Sunt câteva particularități pe care le-aș clarifica: În primul rând nu este vorba despre o vizită istorică, este o vizită normală între doi președinți de state aliate și lucrul acesta o să intre probabil în obișnuința diplomației române.

Citește și: Invitat SURPRIZĂ la audieri în ancheta Trump-Rusia: EMOȚII pentru președintele SUA

Donald Trump este într-un moment foarte sensibil al carierei sale. La doar câteva luni după învestirea în funcția de președinte, este suspectat și anturajul său anchetat pentru relații dubioase cu Rusia. Congresul SUA este într-o frământare foarte puternică în acest sens. Aliații importanți precum Germania, prin vocea cancelarului Angela Merkel a criticat atitudinea SUA. Este un moment destul de complicat. Dacă vreți să glumim, putem spune că Iohannis îi face un favor lui Donald Trump prin vizita aceasta. Frământările din SUA cred că îl vor menține pe Donald Trump într-o zonă controversată," a spus Radu Tudor la Antena 3.

Citește și: Surpriză uriașă! Cine se pregătește să devină noul președinte al SUA

Radu Tudor speră ca Iohannis să-l convingă pe Trump de faptul că este nevoie de un parteneriat mai strâns în cadrul NATO.

"Eu sper ca președintele Iohannis să îi poată insufla omologului său, Donald Trump o mai bună viziune în legătură cu relația transatlantică și în relația dintre aliații europeni și SUA. Să-l convingă totuși că NATO rămâne piatra de temelie a alianței strategice dintre Europa și SUA," a mai declarat jurnalistul Antenei 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.