Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Război total între Radu Mazăre şi Cristi Borcea: Miză uriaşă, de milioane de euro

radu-mazare

Război total între fostul edil al Constanţei, Radu Mazăre şi fostul acţionar al lui Dinamo, Cristi Borcea. Nu! Nu este vorba despre vreo femeie. Cei doi se bat în justiţie pentru o sumă uriaşă. Fostul edil l-a dat în judecată pe Borcea, dar şi alți afaceriști locali. Le cere 2,5 milioane de euro, într-un dosar de retrocedare.

Citeşte şi: Google s-a făcut de ruşine din cauza unei imagini: Serviciul a blurat o...vacă / FOTO

La sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României a ajuns dosarul în care fostul primar i-a chemat la judecată pe Georgică Giurgiucanu, Geta Săvulescu, Cristian Borcea, Mihai Camboianu, dar şi pe SC Habitat şi Ambient SA. În proces, autorităţile locale cer obligarea, în solidar, a celor mai sus precizaţi la plata sumei de 10.631.191,05 lei (peste 2,5 milioane de euro). Solicitarea municipalităţii a fost analizată atât de Adriana Lepădatu, magistrat al Tribunalului Constanţa, cât şi de judecătoarele Daniela Petrovici şi Mihaela Popoacă, de la Curtea de Apel Constanţa, care au respins acţiunea primarului municipiului şi a Municipiului Constanţa, ca fiind prescrisă.

Citește și: SCANDAL SEXUAL în lotul național de gimnastică: Două sportive îl acuză pe medicul lotului de abuz sexual

Cele aproape 3 milioane de euro ar reprezenta o diferenţă de preţ generată de o presupusă schimbare a destinaţiilor unor terenuri (situate atât în municipiu, cât şi în staţiunea Mamaia) primite în compensare potrivit Dispoziţiilor Primarului municipiului Constanţa nr. 796/19. 03. 2004 şi nr. 1344/31.05.2004, potrivit ziuaconstanta.ro. Dosarul a ajuns pe rolul Tribunalului Constanţa la finele anului 2014, când primar al municipiului Constanţa era Radu Ştefan Mazăre, judecat în Dosarul Retrocedărilor alături de mai multe persoane, printre acestea aflându-se Cristian Borcea, Georgică Giurgiucanu, Mihai Camboianu, Emil Dragoș Săvulescu și SC Habitat și Ambient SA. Pe data de 26 martie 2015, Adriana Lepădatu, judecător al Tribunalului Constanţa, a respins acţiunea intentată de Primarul municipiului şi de Municipiul Constanţa ca fiind prescrisă. Altfel spus, chiar dacă era îndreptăţită, acţiunea a fost înregistrată mult prea târziu pentru a avea efectele scontate.

Citește și: Rusia a blocat accesul la cele mai cunoscute site-uri porno: Ce stă în spatele deciziei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.