Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția Moscovei la acuzațiile că influențează campania electorală din SUA

Lavrov Kerry

Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a părut să desconsidere marţi acuzaţiile potrivit cărora Moscova ar fi la originea unui atac informatic asupra Partidului Democrat, în scopul de a influenţa campania în favoarea candidatului republican Donald Trump, transmit RIA Novosti, AFP şi Reuters, citate de agerpres.ro

"Nu vreau să folosesc cuvinte din patru litere", a replicat în limba engleză Lavrov, strângând mâna omologului său John Kerry la Vientiane (Laos), în marja reuniunii anuale a Asociaţiei naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN). Potrivit RIA Novosti, Lavrov a spus: "Nu îmi place să folosesc înjurături", răspunzând la o întrebarea adresată în acest sens de un jurnalist american.

Răzbunarea lui Erdogan nu are limite: Jurnalista Nazli Ilicak a fost arestată în staţiunea Bodrum


Kerry nu a spus un cuvânt, conform France Presse. Totuşi, potrivit Reuters, secretarul de stat al SUA a abordat acest subiect cu omologul său rus. 

Moscova este suspectată că încearcă să influenţeze campania electorală din SUA în favoarea lui Donald Trump şi că ar fi orchestrat o scurgere de e-mailuri deranjante pentru candidatul democrat Hillary Clinton, dar experţi în securitatea informatică sunt prudenţi pe acest subiect. 

Vineri, cu trei zile înaintea de deschiderea Convenţiei democrate, WikiLeaks a publicat aproape 20.000 de mesaje piratate din conturile a şapte responsabili ai Partidului Democrat, pe care aceştia le schimbaseră între ei în perioada ianuarie 2015-mai 2016.

Sfidare din partea celui mai mare senior liberal: De ce sunt considerați leneși românii din Diaspora


Deranjată de aceste scurgeri, care creau o diversiune chiar înaintea începerii convenţiei, unde Hillary Clinton urmează să fie desemnată candidata partidului său pentru Casa Albă, echipa fostei Prime Doamne a contraatacat, lăsând să se înţeleagă că la originea dezvăluirii acestor e-mailuri ar fi hackeri suspectaţi că ar avea legături cu autorităţi ruse. 

Scopul manevrei, potrivit echipei Clinton, ar fi să favorizeze campania lui Donald Trump, mai critic faţă de NATO decât rivala sa democrată. "Nu cred să fie o coincidenţă că aceste e-mailuri au fost publicate în ajunul convenţiei", a declarat Robby Mook, directorul de campanie al lui Hillary Clinton. 

FBI a anunţat luni că anchetează acest atac, fără să furnizeze detalii despre presupusa identitate a hackerilor şi nici despre o eventuală legătură cu publicarea e-mailurilor de către WikiLeaks.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.