Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție DURĂ a BNR după zvonuri lansate de unii politicieni: Depozitele populației sunt protejate!

bnr

Mai multe interpretrări ale unor politicieni referitoare la o decizie a Curții Europene de Justiție privind salvarea băncilor de la faliment prin confiscarea depozitelor clienților a provocat o reacție dură din partea Băncii Naționale a României (BNR).

Vezi și: SEISM în Ministerul de Interne: Înregistrările care pot duce la DISTRUGEREA sistemului / VIDEO

”Românii vor fi jecmăniți cu zâmbetul pe buze. Vor rămâne fără economiile de o viață, dar vor primi în schimb asigurări de la guvernatorul BNR că sacrificiul lor servește o cauză nobilă. În loc de bani, li se vor băga pe gât niște titluri de stat care nu le vor folosi la nimic.

Abili și vocali atunci când vine vorba de inducerea în eroare a românilor, Isărescu și Vasilescu trec sub tăcere faptul că decizia CJUE desființează dreptul la proprietate și acordă protecție totală băncilor - instituții malefice care au distrus destine și țări.”, se spune într-un comunicat al Partidului Ecologist Român (PER) - AICI

Replica BNR a venit. Se cere intervenția de urgență a autorităților competente pentru că în acest caz avem a face cu ”incitare la panică bancară

Aceasta declaratie a PER este o incitare la panica banca si sper ca organele abilitate sa se sesizeze.  BNR a explicat in repetate randuri ca depozitele populatiei sunt protejate cu grantii de stat in cuantumul de 100 000 de euro pe banca si deponent prin Fondul de Garanatare, conform legislatiei in vigoare. Din acest punct de vedere nu se schimba nimic, si orice alta interpretare a legislatiei sau a decizei Curtii Europene nu este doar gresita ci chiar o provocare. Pentru mai multe detalii legate de procesul de rezolutie bancara vedeti aici”, se spune într-o replică transmisă STIRIPESURSE.RO de Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR.

Vezi și: Dosarul care ar putea ZGUDUI clasa politică: Ce face SOV la DNA (surse)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.