Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție spumoasă a premierului Spaniei, după protestele MASIVE din Barcelona: 'Catalanii se vor exprima cu libertate şi garanţii la 21 decembrie'

www.romaniatv.net
Mariano Rajoy

Mariano Rajoy a aplaudat manifestaţiile care au avut loc duminică pe străzile Barcelonei pentru susţinerea unităţii teritoriale a Spaniei şi în semn de protest faţă de liderii Cataloniei care au adoptat o declaraţie de independenţă a regiunii, relatează agenţia The Associated Press.

"Înţelegere, coexistenţă paşnică şi bun simţ, democraţie şi dialogul în cadrul legii. Cu toţii suntem Catalonia. Catalanii se vor exprima cu libertate şi garanţii la 21 decembrie", a transmis Rajoy prin intermediul contului de Twitter, adăugând câteva imagini de la mitingul din Barcelona.

Citește și: Scandalul din Catalonia provoacă un conflict incendiar între Spania și Grecia: Acuzații DURE ale elenilor

Peste 300.000 de oameni s-au adunat pe străzile din Barcelona pentru a susţine unitatea teritorială a Spaniei, fluturând drapele ale ţării şi afişând mesaje potrivit cărora majoritatea catalanilor nu vor independenţa regiunii.

Ministrul spaniol de Interne, Juan Ignacio Zoido, a reamintit că poliţia regională din Catalonia are obligaţia de a respecta Constituţia Spaniei şi legile ţării, pe fondul planurilor de secesiune din partea guvernului catalan condus de către Carles Puigdemont, potrivit Mediafax.

Poliţia catalană, Mossos d’Esquadra, a fost acuzată de pasivitate faţă de acţiunile din Catalonia în ziua referendumului de independenţă din 1 octombrie. Cei mai importanţi trei oficiali ai poliţiei catalane au fost concediaţi din ordinul guvernului de la Madrid.

Citește și: Apariție SURPRIZĂ în Coreea de Nord: Kim Jong-Un a vizitat o fabrică de cosmetice, alături de soția sa! Imagini RARE - FOTO

Guvernul de la Madrid a decis, vineri seară, dizolvarea Executivului catalan, condus de Carles Puigdemont, şi a Parlamentului regional, după ce liderii catalani au adoptat o declaraţie de independenţă. Premierul Mariano Rajoy a anunţat că vor fi organizate alegeri regionale la 21 decembrie, care au scopul de a restaura ordinea constituţională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.