Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacţiile oficialilor europeni la acuzaţiile de fascism ale Turciei adresate Olandei

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a afirmat miercuri că acuzaţiile de fascism ale Turciei la adresa Olandei sunt ''total rupte de realitate'', în timp ce preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, s-a arătat 'scandalizat', transmit Reuters şi AFP, conform agerpres.

Acuzaţiile au fost lansate de către Ankara după ce Olanda a anulat mitinguri electorale la Rotterdam ale unor politicieni turci pentru întărirea sprijinului faţă de un referendum care i-ar conferi prerogative sporite preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Un analist american DETONEAZĂ relaţiile transatlantice. 'Trump a fost SPIONAT de britanici!'

''Rotterdam, oraşul lui Erasmus, distrus în totalitate de către nazişti, care acum are un primar născut în Maroc: dacă cineva vorbeşte de fascism la Rotterdam atunci este total rupt de realitate'', a declarat Tusk în cadrul unei sesiuni plenare a Parlamentului European.

Declaraţiile lui Tusk survin după cele ale preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, care s-a arătat ''scandalizat'' de acuzaţiile lui Erdogan, care a acuzat Germania şi Olanda de ''nazism''.

''Sunt scandalizat de ceea ce a spus Turcia despre Olanda, Germania şi despre alte ţări şi nu voi accepta niciodată această comparaţie între nazişti şi guvernele actuale'', a declarat Juncker la Strasbourg în faţa eurodeputaţilor, reacţionând la criza diplomatică dintre Ankara şi mai multe capitale europene, potrivit AFP. 'A face o comparaţie cu acea perioadă este total inacceptabil. Cel care face acest lucru se îndepărtează de Europa', a avertizat Juncker, într-o referire la negocierile de aderare la UE ale Turciei, aflate în prezent într-un punct mort.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.