Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Tayyip Erdogan ripostează la atacul Germaniei: Cum îi pune la punct pe nemți

Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut duminică Germaniei să 'nu se amestece în afacerile interne' ale ţării sale, în contextul în care relaţiile dintre aceste două state partenere NATO s-au tensionat în această săptămână, relatează AFP.

'Nimeni nu are dreptul să se amestece în afacerile interne ale Turciei', a declarat Erdogan, în cursul unei conferinţe de presă, la Istanbul, răspunzând la o întrebare privind recentele critici germane privind situaţia drepturilor omului în Turcia, scrie agerpres.ro.

Citește și: Unde lucrează soția lui Liviu Pleșoianu și ce avere are, de fapt, cel mai aprig contestatar al șefei DNA

Berlinul, indignat de arestarea la Istanbul, a unor militanţi pentru apărarea drepturilor omului, între care un cetăţean german, a anunţat joi o 'reorientare' a politicii faţă de Turcia adoptând măsuri care riscă să penalizeze economic această ţară.

'Nu putem să acceptăm ceea ce se petrece în Turcia', a declarat duminică preşedintele german Frank-Walter Steinmeier pentru canalul de televiziune public ZDF, potrivit unor extrase din interviu.

Citește și: Surpriză de proporții! I-a ‘spart’ casa lui Codrin Ștefănescu și a fost promovată la cabinetul ministrului

Şeful cancelariei federale germane, conservatorul Peter Altmaier, a confirmat vineri că guvernul său doreşte să obţină de asemenea de la Bruxelles îngheţarea fondurilor europene destinate Turciei în cadrul procesului de apropiere a acestei ţări de UE. Aproximativ 4,45 miliarde de euro sunt în principiu prevăzuţi pentru 2014 până la sfârşitul anului 2020 dar, semn al tensiunilor deja existente, numai 200 de milioane de euro au fost vărsaţi până în prezent.

Berlinul şi-a înăsprit poziţia faţă de Ankara după ce mai mulţi militanţi pentru drepturile omului în Turcia, între care un cetăţean german, au fost condamnaţi la închisoare, fiind acuzaţi de susţinere a 'terorismului'.

Citește și: Acuzații fără precedent în Biserica Ortodoxă Română! El este starețul care… .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.