Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Relația Turcia - SUA EXPLODEAZĂ: Acuzații grave ale lui Recep Tayyip Erdogan

obama erdogan

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat vineri un general american că 'ia partea puciştilor', după ce acesta din urmă şi-a exprimat temerea că epurările ce continuă în Turcia după lovitura de stat eşuată ar putea avea consecinţe asupra relaţiilor bilaterale dintre Washington şi Ankara, transmite AFP.

'Luaţi partea puciştilor în loc să apăraţi o ţară care a împiedicat lovitura de stat', a spus Erdogan după o ceremonie desfăşurată într-un centru de antrenament al armatei turce, unde în noaptea loviturii de stat 47 de persoane au fost ucise în urma unui bombardament executat de pucişti.

Citește și: Cine e funcționarul cu 12 slujbe la stat în același timp. Ce venituri are

'Cel care a urzit lovitura de stat este deja în ţara dumneavoastră şi îl hrăniţi', i-a transmis mai departe preşedintele turc generalului american, făcând referire la clericul musulman Fetullah Gulen.

Generalul american Joseph Votel, comandantul de operaţiuni al armatei americane în Orientul Mijlociu, a declarat joi seară, în timpul unui colocviu organizat la centru de analiză Aspen, că se teme de posibilul impact al actualelor epurări din Turcia asupra relaţiilor Washingtonului cu membrii ierarhiei militare turce.

Citește și: Are 18 ani, dar și-a schimbat sexul: Povestea unui tânăr de 18 ani care a ajuns celebru după participarea la Românii au talent

Întrebat dacă unii dintre interlocutorii Washingtonului din cadrul armatei turce au fost arestaţi, generalul american a răspuns : 'Da, cred că unii sunt în închisoare'. El a subliniat că Turcia este un partener foarte important al SUA în lupta împotriva grupării Statul Islamic, inclusiv în materie de schimb de informaţii. Această ţară, care a pus la dispoziţia coaliţiei antijihadiste conduse de SUA baza aeriană de la Incirlik, 'este mai mult decât un loc unde ne depozităm echipamentele', a adăugat generalul Joseph Votel.

Citește și: Cozmin Gușă dă vești proaste pentru PNL și PSD

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.