Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia îşi amână loviturile aeriene asupra Frontului Al Nosra în Siria

syria.liveuamap.com
siria

Ministerul Apărării rus a anunţat miercuri, prin vocea purtătorului său de cuvânt, generalul Igor Konaşenkov, că îşi amână loviturile aeriene asupra Frontului Al Nosra, ramura siriană a Al Qaida, pentru a da timp celorlalte grupări rebele să se îndepărteze de poziţiile acestei grupări şi pentru ca acestea să-şi delimiteze în mod clar zonele aflate sub controlul lor, relatează TASS, AFP şi Reuters.

 

'De mai multe zile, am primit zeci de solicitări de la grupări armate din diferite regiuni ale Siriei, în special din Alep şi Damasc, în care ni se cere să nu bombardăm înainte ca acestea să fi terminat să se distanţeze de combatanţi terorişti din Al Nosra', a explicat Konaşenkov, într-un comunicat.

 

Luând în considerare toţi aceşti factori, Ministerul Apărării rus a decis să le dea mai mult timp respectivelor grupări înainte de a începe loviturile aeriene asupra Frontului Al Nosra, conform Agerpres.

 

Ministrul apărării rus, Serghei Şoigu, a propus anterior omologilor americani şi coaliţiei internaţionale să efectueze împreună lovituri aeriene în Siria începând cu 25 mai împotriva poziţiilor grupărilor jihadiste. În caz de refuz, Rusia îşi rezerva dreptul ca din 25 mai să aplice unilateral lovituri aeriene asupra poziţiilor grupărilor care nu au aderat la armistiţiul instituit în 27 februarie. Regimul de încetare a focului exclude grupările jihadiste, între care Frontul Al Nosra şi Statul Islamic (SI).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.