Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia izolează Ucraina: Ce face FSB, serviciul secret rus, la granița dintre Ucraina şi Crimeea

Rusia a început să ridice un gard între Ucraina şi peninsula Crimeea, pe care Moscova a anexat-o în 2014, relatează vineri agenţia DPA.

Gardul, înalt de doi metri, ar urma să se întindă pe o lungime de 50 de km şi va fi gata în prima jumătate a anului 2018, potrivit agenţiilor ruse de presă, care citează serviciul rus de securitate FSB.

Citește și: Discuții inedite în cadrul ședinței de la Băile Herculane: Ce se întâmplă cu salariile și pensiile

Gardul ar urma să coste 3,3 milioane de dolari şi are drept scop să sporească securitatea pentru locuitorii Crimeii şi pentru turiştii care vin în vizită în peninsulă, scrie agerpres.ro.

Între Crimeea, care este recunoscută pe plan internaţional ca teritoriu ucrainean, şi regiunea Herson din Ucraina propriu-zisă sunt trei puncte de tranzit oficiale.

Citește și: Lovitură pe piața media! Cine se află în spatele noului post de business care se va lansa la începutul lui 2018

De teama unui atac dinspre Rusia, Ucraina a anunţat în toamna lui 2014 că va ridica un grad de 2.000 de km la graniţa sa cu Rusia, dar până în prezent a reuşit să construiască doar câteva zeci de kilometri.

Un sector de frontieră lung de circa 400 de km cu Rusia este controlat de către separatiştii proruşi din regiunea estică Donbass. Kievul îi acuză pe separatişti că sunt ajutaţi cu trupe şi arme aduse dinspre Rusia prin sectorul respectiv de frontieră, ceea ce Moscova a dezminţit în mod repetat.

Citește și: Ministrul Agriculturii este de-a dreptul revoltat de scumpirile din ultima perioadă. Ce decizie de ultim moment a luat acesta .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.