Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL imens peste Ocean: Un politician cunoscut şi-a dat demisia după ce a fost acuzat de hărţuire sexuală

hellogiggles.com
campanie online #metoo agresiune sexuala hartuire

Decanul Camerei Reprezentanţilor, John Conyers, şi-a anunţat duminică demisia din postul de lider al minorităţii democrate din cadrul Comisiei pentru probleme juridice, în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală formulate de colaboratoare ale sale, transmite AFP. O anchetă internă a fost lansată marţi de Congres în privinţa acestui erou al luptei pentru drepturile civice ale negrilor, ale cărui mandate de parlamentar încep din anul 1965, scrie AFP, conform Agerpres.

Citeşte şi: Judecătorul Dana Gîrbovan: Este momentul în care trebuie sa ne întrebăm ce ne dorim: o justiție cu adevărat independentă sau una cu actori din umbră

Alesul, în vârstă de 88 de ani, a negat, într-un comunicat, acuzaţiile şi a afirmat că este "nerăbdător să se justifice" în faţa Comisiei de etică a Camerei. "Dar cred că prezenţa mea în calitate de democrat cu poziţia cea mai înaltă în cadrul Comisiei de probleme juridice nu ar servi eforturilor acesteia atât timp cât ancheta Comisiei de etică este în curs", a precizat John Conyers, pentru a-şi explica demisia. El a recunoscut că i-a dat puţin peste 27.000 de dolari, în 2015, unei foste colaboratoare parlamentare care îl acuza că a concediat-o pentru că i-a respins avansurile.

Citeşte şi: Tudor Chirilă se implică în mobilizarea oamenilor la PROTESTE: 'Suntem sătui de hoţi şi ieşim în stradă'

Această informaţie a fost difuzată luni de site-ul Buzzfeed, care a obţinut de asemenea declaraţii sub jurământ ale unor foşti colaboratori şi colaboratoare, semnate în 2014, în care aceştia sau acestea descriu modul în care parlamentarul le făcea avansuri sexuale unor femei ce lucrau pentru el, inclusiv atingându-le de o manieră sexuală.

Şefa opoziţiei democrate din Camera Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a afirmat duminică, într-un comunicat în care ia act de demisia lui Conyers, că ia "foarte în serios orice acuzaţie de hărţuire sexuală". " Oricât de mare ar fi contribuţia personală a cuiva, aceasta nu este o autorizaţie pentru hărţuire", a subliniat Pelosi, într-un tweet. Valul de denunţuri de hărţuire sexuală, declanşat de dezvăluirile despre producătorul Harvey Weinstein, a ajuns şi în sfera politică americană, atingând deopotrivă democraţi şi republicani.

Citeşte şi: Ministrul de Interne, anunță o măsură care îi privește pe toți șoferii

În rândurile opoziţiei din Congres, un coleg al lui John Conyers, Al Franken, care reprezintă Minnesota în Senat, este de asemenea acuzat de două femei care reclamă gesturi deplasate ale acestuia. Comisia de etică a Senatului a fost chemată atât de şeful acestei Camere, cât şi de Al Franken însuşi, să deschidă o anchetă internă preliminară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.