Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL în Coreea de Sud. Favoritul alegerilor prezidenţiale, CRITICAT pentru remarci homofobe

Moon Jae-In

Favoritul la alegerile prezidenţiale din Coreea de Sud, Moon Jae-In, se află sub tirul criticilor miercuri pentru că a spus că nu îi place homosexualitatea, ceea ce a stârnit furia apărătorilor drepturilor persoanelor LGBT, potrivit AFP, transmite şi agerpres.

Moon Jae-In, candidat al Partidului Democrat, formaţiune mai degrabă de stânga, este susţinut de o parte tânără şi progresistă a electoratului şi conduce în sondaje în perspectiva alegerilor prezidenţiale de la 9 mai.

O femeie de afaceri din SUA a fost CONDAMNATĂ pentru SPIONAJ în China

Comentariile candidatului, un fost avocat pentru drepturile omului, au fost făcute marţi seară într-o dezbatere televizată şi i-au lăsat perplecşi pe mulţi dintre susţinătorii săi.

"Nu-mi place asta", a declarat Moon Jae-In când un rival conservator l-a întrebat dacă se opune homosexualităţii, adăugând că nu are "nicio intenţie" de a legaliza căsătoria între persoane de acelaşi sex.

Coreea de Sud este o societate extrem de conservatoare şi patriarhală, unde mulţi consideră homosexualitatea ca un fenomen 'de import'. Moon Jae-In este un catolic practicant, religie care în general este asociată cu poziţii progresiste în această ţară.

Candidatul a adăugat totuşi că nimeni nu trebuie discriminat din cauza orientării sale sexuale.

Erdogan tună şi fulgeră la uşa Europei: 'Turcia nu poate aştepta la nesfârşit!'

Acest lucru nu a aplanat furia militanţilor pentru drepturile persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali), care l-au criticat miercuri după un discurs de campanie.

"Cereţi-vă scuze pentru afirmaţiile dvs. ruşinoase" şi "Sunteţi împotriva propriei mele existenţe", i-au strigat ei, agitând steaguri cu curcubeul.

Potrivit Asociaţiei Solidarity for LGBT Human Rights of Korea, 13 militanţi au fost reţinuţi pentru că au încălcat regulile privind manifestaţiile publice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.