Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal între Rusia şi Uniunea Europeană: Ce spun autorităţile de la Kremlin

rusia ue

Ministerul de Externe rus a denunţat vineri o decizie "absurdă" şi "obtuză" a Uniunii Europene, după prelungirea cu şase luni, până la 31 ianuarie 2017, a sancţiunilor economice împotriva Moscovei legate de criza din Ucraina, relatează AFP. Prelungirea acestor sancţiuni "nelegitime" demonstrează că "Bruxellesul îşi continuă politica sa obtuză", a precizat ministerul rus într-un comunicat. "Considerăm că este absurd ca aceste măsuri discriminatorii împotriva Rusiei, care nu participă la conflictul intern ucrainean, să fie legate de respectarea acordurilor de la Minsk" de către ruşi, a precizat ministerul.

Cu toate acestea, diplomaţia rusă a afirmat că "nu este dispusă să dramatizeze prelungirea sancţiunilor" şi a dat asigurări că acest lucru nu va schimba politica externă a Moscovei. Uniunea Europeană şi SUA au adoptat sancţiuni economice dure împotriva Rusiei în vara lui 2014 după anexarea peninsulei Crimeea şi apoi pentru presupusa implicare a Moscovei în conflictul din estul Ucrainei. Rusia a decretat la rândul său un embargo asupra importurilor de produse agroalimentare provenite din ţările care au impus sancţiuni Moscovei, embargo pe care preşedintele Vladimir Putin l-a prelungit miercuri până la sfârşitul anului 2017.

Vineri, la o oră după anunţul prelungirii sancţiunilor UE, premierul Dmitri Medvedev a anunţat că a ordonat să se pună în aplicare decretul prezidenţial privind embargoul alimentar. Sancţiunile UE împotriva Moscovei, care urmau să expire la sfârşitul lunii iulie, vizează în special bănci, companii petroliere sau de apărare ruse şi au efecte puternice asupra economiei Rusiei, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.