Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDALOS Premierul Ungariei atacă România: Are legătură cu justiţia

Russian Prime Minister Vladimir Putin meets with Hungarian Prime Minister Viktor Orban

Scandalos! Premierul Ungariei atacă România. Viktor Orban le-a recomandat politicienilor şi parlamentului din Ungaria să nu-şi asume sarcina procuraturii şi a poliţiei. 'Refuz să transform Ungaria în România', a afirmat şeful executivului ungar, adăugând că va respinge orice proceduri extraordinare de predare către comisiile parlamentare a puterii instituţiilor de aplicare a legii.

Citeşte şi: Cine sunt 'băieţii deştepţi' de la CEO: Dezvăluiri uluitoare despre 'sifonarea' banilor

Primul ministru al Ungariei a făcut această declaraţie marţi, ca răspuns la o întrebare adresată în parlament de liderul partidului radical naţionalist Jobbik, Gabor Vona. Vona sugerase crearea a două comisii parlamentare, una pentru a investiga presupusele legături ale lui Jobbik cu Rusia şi o alta pentru a examina modul în care persoanele având legături cu Fidesz, partidul de la putere în Ungaria, s-au îmbogăţit foarte mult.

Citeşte şi: Lovitură dură pentru cel mai bogat român: Procurorii vor să-l 'îngroape'

'De ce persoane din cercul vostru s-au îmbogăţit incredibil de mult în ultimii ani?', l-a întrebat Vona pe premier, referindu-se la Arpad Habony, un consilier neoficial, Lorinc Meszaros, un om de afaceri din aceeaşi localitate cu Orban, şi Andrew Vajna, un împuternicit guvernamental în industria filmului.

În replică, Orban a spus că nu a tolerat corupţia de orice fel în trecut şi nu o va tolera nici în viitor. Interesele ţării sunt avute în vedere în orice hotărâre de guvern, a insistat el. Premierul a spus că s-a uitat la lista cu cei mai bogaţi oameni din ţară, care este publică, şi a afirmat că în clasamentul primilor 10 cei mai bogaţi oameni din Ungaria nu figurează susţinători ai Fidesz, deşi partidul se află de zece ani la putere.

Citeşte şi: Mega-operaţiune a procurorilor: 20 de reţineri într-un dosar

'În lumina acestui lucru, acuzaţiile sunt ridicole şi propun să vorbim despre această problemă serios atunci când cel puţin cinci suporteri Fidesz vor face parte din top 10' al celor mai bogaţi unguri, a spus Orban, adăugând: 'Mă tem că aceasta nu se va întâmpla mâine'. El a insistat că partidul Jobbik este plin de delincvenţi şi a cerut ca liderii partidului să deconspire binefăcătorii formaţiunii.

La rândul său, Vona a respins acuzaţia că Jobbik ar fi primit finanţare din partea Rusiei. Independenţa este una din valorile fundamentale cele mai importante pentru Jobbik, a adăugat el, conform celor de la Agerpres.

Vezi şi: Percheziţii la şcoli de şoferi şi o instituţie publică. Zeci de persoane vizate

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.