Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul atinge cote alarmante în SUA: Ce i-ar fi DICTAT Donald Trump fiului său

Donald Trump Jr.

Preşedintele american Donald Trump ar fi dictat fiului său Donald Trump jr. povestea pe care acesta a expus-o în luna iulie în mod public despre întâlnirea sa cu o avocată rusă în 2016, în plină campanie electorală, a dezvăluit luni publicaţia Washington Post, citată de AFP.

La mijlocul lunii iulie, fiul cel mare al preşedintelui american a recunoscut că s-a întâlnit anul trecut cu avocata rusă Natalia Veselniţkaia, care i-a fost prezentată drept emisar al guvernului rus aflat în posesia unor informaţii potenţial compromiţătoare la adresa lui Hillary Clinton, contracandidata democrată a tatălui său în alegeri.

Citește și: CUTREMUR la Casa Albă: Trump şi-a concediat după doar 10 zile directorul de comunicare

Această întâlnire a avut loc în biroul său, el fiind însoţit de ginerele actualului preşedinte american, Jared Kushner, şi de directorul de campanie al acestuia, Paul Manafort.

Dar "a devenit foarte repede evident că ea nu are nicio informaţie interesantă" şi că obiectivul său real este de a discuta despre adoptarea copiilor ruşi de către cuplurile americane, ca parte a unui program suspendat de preşedintele rus Vladimir Putin, a declarat fiul cel mare al lui Donald Trump.

Washington Post susţine că preşedintele însuşi a dictat această declaraţie fiului său. El ar fi făcut aceasta în timp ce se afla la bordul Air Force One, când revenea de la summitul G20, ce s-a desfăşurat în zilele de 7 şi 8 iulie la Hamburg, în Germania.

Citând persoane având legătură cu acest caz, Washington Post afirmă că echipa de jurişti a preşedintelui a dorit să prezinte această întâlnire drept o capcană întinsă de democraţi împotriva lui Trump Jr. şi a preşedintelui însuşi, care în acel moment era candidat la preşedinţie.

Potrivit ziarului citat, consilieri ai preşedintelui se tem acum că implicarea directă a lui Donald Trump în declaraţia fiului său îl poate pune într-o situaţie juridică periculoasă.

Citește și: SCANDAL diplomatic la Moscova: Ambasada SUA acuză că i s-a interzis accesul la o 'dacia'

"A fost ... inutil", a declarat pentru Washington Post, sub rezerva anonimatului, un consilier al lui Donald Trump.

"El nu crede că este periculos în plan juridic, el o vede ca pe o problemă politică pe care trebuie să o rezolve singur", a declarat aceeaşi sursă, potrivit Agerpres.

Unul din avocaţii lui Trump, Jay Sekulow, a reacţionat imediat la acest articol, spunând că "pe lângă faptul că sunt fără consecinţe, aceste afirmaţii sunt inexacte şi irelevante".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.