Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCENE ȘOCANTE la DNA: Un procuror spune că a plecat HĂITUIT

Inquam Photos / Octav Ganea
kovesi csm

Inspectorul judiciar Daniela Sanda Mateş, care a făcut parte din echipa de control la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), a afirmat miercuri în cadrul Secţiei pentru judecători a CSM că unul dintre procurorii Secţiei Judiciare din DNA i-ar fi spus că un coleg de-al său a plecat din instituţie "hăituit", dar a refuzat să relateze în scris această situaţie motivând că "are familie, are copii şi rate la bancă", scrie agerpres.ro.

Citește și: EXCLUSIV! Dezvăluiri bombă la DNA! Mai mulţi politicieni – lideri în corzi! Ce spune SRI

"Un procuror de pe Secţia Judiciară (din DNA - n.r.) mi-a spus că un alt procuror care ar fi putut face obiectul verificărilor noastre, în sens că domnia sa şi-a desfăşurat activitatea în perioada de referinţă, 1 ianuarie 2016 - 30 iulie 2017, a plecat din DNA, citez, 'hăituit'. În opinia mea şi nu numai a mea, şi a celorlalţi, acest aspect putea constitui un indiciu care să îmi permită atât mie, cât şi celor care ar fi fost în locul meu, să considere că mă aflu într-adevăr în parametri menţionaţi în procesul verbal din 17 iulie, în sensul că dacă remarc un indiciu care m-ar putea duce să remarc anumite probleme care există cu privire la comunicare să pot, potrivit acelui proces verbal semnat de cinci inspectori, să stau de vorbă şi cu alţi procurori ce şi-au desfăşurat activitatea (...)", a declarat Daniela Sanda Mateş.

Citește și: Legea a fost aprobată: Ce categorie de bugetari pot cere recalcularea pensiei

Ea a adăgat că, alături de inspectorul judiciar Mihaela Florina Focică, ar fi întocmit o notă, întrucât respectivul anchetator ar fi refuzat să facă însemnări scrise despre situaţia colegului său pe motiv că îi este teamă pentru că "are familie, are copii şi rate la bancă".

"Acesta a fost şi motivul pentru care eu şi doamna inspector Focică am încheiat la un moment dat o notă, întrucât procurorul cu care am stat de vorbă se temea, a zis că nu va scrie pentru că are familie, are copii, rate la bancă şi doreşte să fie liniştit. Motiv pentru care noi am redactat acea notă, care ulterior mi-a permis să ajung să audiez şi alte persoane. Am considerat just să audiez şi alte persoane care au plecat din DNA", a explicat Daniela Mateş.

Citește și: E OFICIAL! Ce cunoscută bancă DISPARE din România

Inspectorii judiciari Mihaela Florina Focică, Elena Rădescu, Cornelia Irina Prisăcariu şi Daniela Sanda Mateş îşi prezintă, miercuri, în cadrul Secţiei pentru procurori a CSM, punctul de vedere cu privire la raportul întocmit după controlul efectuat la DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.