Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se caută candidați din surse externe

candidatul

Partidele au intrat în febra candidaților. Și nu de ieri... ci de câteva luni deja. Afișele electorale, îndemnurile la vot, disputele televizate sau nu și chiar și bătălia politică la zi ne arată fără de tăgadă că suntem deja în plin campanie electorală.

Legea antidefăimare și Legea prevenției în sănătate. Sunt doar două din teme prin intermediul cărora cele două mari forțe politice se plesnesc zilnic pe unde apucă. Nici una din cele două și nici altele nu au ce căuta în dezbatere publică într-un an electoral. În sine dezbaterea de ideri care însoțesc astfel de proiecte de legi nu este o idee rea, însă parazitarea spațiului public cu astfel de teme care iau brusc o turnură electorală nu e în regulă.

Avem campanie electorală în toi... dar lipsesc oamenii. NU avem candidați!. Nici partidele mari și nici cele mici nu au anunțat până acum oficial nume clare de candidați. Avem însă adevărate războaie interne în mai toate partidele pentru cine să obține nominalizarea.

Nominalizări însă amânate sine die fiecare din adversari așteptând mișcarea adversarului pentru a puncta decisiv cu un candidat surpriză care chipurile nu ar putea fi studiat și tocat apoi mărunt de adversar.

Vezi și: Lovitura VICEVERSEI în Cazul judecătoarei Camelia Bogdan/ surse

Vezi și: O nouă grupare transpartinică se naște sub ochii DNA

Ultima fiță e însă alta. Candidați din sursa externă. Sunt discuții din ce în ce mai serioase în acest moment pentru resursă din afara partidelor. Bătălia cea mai mare și considerată decisivă se dă în Capitală.

Sunt destui cei care susțin că actualii posibili candidați, Gabriela Firea și Cristian Bușoi, sunt doar iepurași în așteptarea adevăraților candidați care ar urma să intre în cursă pe ultima 100.

De aici intervin calculele și nu se fac desemnările nici pentru primăriile de sector pe ideea că candidatul pentru Primăria Generală trebuie să aibă un cuvânt de spus pentru candidații pentru sectoare.

În timp pe PSD a avansat puțin ajungând la un acord cu UNPR și ALDE. Posibil să existe ceva înțelegeri pentru București, posibil cu ALDE sau si UNPR pentru liste comune la București de sus până jos cu cedarea a doi candidați pentru sectoare (la Sectorul 2 pentru Neculai Onțanu - UNPR și la Sectorul 4 - Răzvan Spiridon - ALDE). La PNL încă există o mare dezbatere în așteptarea sondajului decisiv (sunt măsurați în aceste zile Cristian Bușoi, propunerea PNL București, Adriana Săftoiu, purtătorul de cuvânt al campaniei electorale a PNL, Ilie Bolojan , secretarul general al PNL și primar de Oradea și Cătălin Predoiu, președintele PNL București).

În aceste condiții nu va mira pe nimeni că avem o campanie electorală tot mai dură, dar o campanie fără candidați! Un nou model de democrație originală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.