Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se face dreptate!

 

Toamna anului 2014 a fost un moment cheie pentru democrația românească. Alegerile din  noiembrie au adus țării nu numai primul președinte liberal, ci și o distincție clară între două maniere de a face politică și de a obține voturi.

Pe de-o parte, Partidul Național Liberal și Klaus Iohannis au propus o campanie onestă, clasică și fără nici un amestec între resursele politice și cele administrative iar, pe de altă parte, Partidul Social Democrat și Victor Ponta care au folosit absolut toate tacticile neortodoxe și, mai mult decât atât, toate resursele guvernamentale de care dispuneau la acea vreme pentru victoria fostului prim-ministru. Rezultatul: candidatul susținut de către Partidul Național Liberal a câștigat cu o diferență de aproximativ zece procente iar Victor Ponta și PSD au pierdut Guvernul României.

Punctul culminant al desantului pesedist împotriva democraței l-a reprezentat, fără doar și poate, împiedicarea exercitării votului în diaspora. Astfel, Ministerul Afacerilor Externe condus la acea vreme de către Titus Corlățean a organizat scrutinul electoral în așa fel încât zeci de mii de români din străinătate – electorat preponderent anti pesedist - fie nu au putut sau apucat să voteze, fie au trecut prin umilințe greu de imaginat într-o societate democratică și civilizată.

Nu au fost uitate cozile care se întindeau pe zeci de metri din mai toate orașele unde se găseau aglomerații românești sau gazele lacrimogene de la Torino. Cu toate acestea, românii din diaspora au demonstrat că pot fi uniți și puternici și au votat mai mult decât a putut puterea roșie de la acea vreme să împiedice.

Dar iată că acum a venit și vremea decontului pentru acțiunile foștilor guvernanți. Direcția Națională Anticorupție a cerut Senatului aviz pentru urmărirea penală a lui Titus Corlățean în dosarul Diaspora. Capetele de acuzare sunt: abuz în serviciu şi împiedicarea drepturilor electorale. Încet-încet începe să se facă dreptate.

Salut această decizie a procurorilor și sper ca parlamentarii PSD să nu mai facă scut în fața acțiunilor firești ale justiției și să încuviințeze urmărirea penală.

Bineînțeles că domnuș Corlățean beneficiază de prezumția de nevinovăție și procurorii trebuie să demonstreze contrariul, dar dacă senatorii nu vor permite ca acest lucru să se întâmple, vinovăția morală (deocamdată) în care domnia să se regăsește se va adânci și mai mult.

 

Victor  Ionescu

Primvicepreședinte coordonator al PNL Diaspora

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.