Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se pune la cale DEMITEREA lui Mihai Tudose: Anunțul OFICIAL făcut la Parlament

Inquam Photos / Octav Ganea
tudose transpiratie

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că remanierea este "o frecţie la un picior de lemn", criticând noile nominalizări şi anunţând că liberalii iau în calcul în continuare moţiunea de cenzură.

"Analizând aşa-zisa remaniere făcută de coaliţia aflată la guvernare, PNL consideră că această remaniere este o frecţie la un picior de lemn, în care a fost schimbat "Tanda cu Manda" sau, mai plastic, dracu' cu tac'su. (...) Considerăm candidaturile pentru Guvern candidaturi care reprezintă toate năravurile şi toate păcatele PSD. Considerăm că această remaniere nu afectează toate ministerele pe care noi le-am considerat că sunt într-o situaţie dezastruoasă. Ministerul Educaţiei, văd că Liviu Pop este bine merci acolo îşi bate joc în continuare de învăţământul românesc. Văd că plagiatorul Bodog este în continuare în fruntea Ministerului Sănătăţii, nu mai zic de Carmen Dan şi de ceilalţi miniştri. O mare dezamăgire am în privinţa domnului Tudose care a făcut pe fata mare la televizor, dar de fapt arată că nu este altceva decât premierul marionetă a lui Liviu Dragnea în continuare şi în ciuda încordării muşchilor se arată că nu este altceva decât un muşchi care este condus de creierul lui Dragnea", a spus Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL, care a avut loc la Parlament.

Citește și: Ipoteză interesantă! Cine ar putea fi viitorul președinte al României, pe modelul Macron în Franța

El a criticat nominalizările făcute de premierul Mihai Tudose pentru ministerele Dezvoltării, Transporturilor şi Fondurilor Europene.

"Este o glumă proastă nominalizarea lui Paul Stănescu. Sevil Shhaideh era mic copil faţă de Paul Stănescu. Paul Stănescu în primul rând face parte din frăţia Teldrum. Dacă ne uităm în ce judeţe are contracte Teldrum, vedem că judeţul Olt este unul dintre judeţele în care Teldrum câştigă contracte cu nemiluita. Stănescu este chintesenţa baronului PSD şi are toate caracteristicile negative pe care le au vechilii, satrapii ridicaţi de PSD. Are mentalitate de clan. Dacă ne uităm, vedem că Paul Stănescu nu este doar Paul Stănescu, este practic sprijinit şi a ridicat membri ai familiei, cum este fratele domnului Stănescu, care este deputat şi din câte ştiu este preşedintele Comisie de agricultură, soţia domnului Stănescu este consilier sigur la "genunche", întrucât provine ca învăţător din mediul preuniversitar şi, probabil, îi împărtăşeşte foarte multă experienţă de la ţară domnului "genunche", analfabetul numărul unu din fruntea Ministerului Educaţiei. Domnul Stănescu este o copie a lui Liviu Dragnea şi, de fapt, îl reprezintă la acest minister pe Liviu Dragnea. (...) Felix nu este Felix, este omul de casă al domnului Nicuşor Constantinescu şi al dl Radu Mazăre. Ce credeţi că va face domnul Stroe la ministerul Transporturilor? (...) Rovana Plumb şi-a pus din nou ministru, un ministru care nu s-a remarcat prin nimic bun cât a fost la ministerul respectiv, întrucât o mare parte din întârzierile în acreditarea autorităţilor de management i se datorează cărătorului de geantă al Rovanei Plumb. Este ca şi cum Rovana Plumb ar fi în continuare la minister, doar că ea conduce ministerul prin delegat", a afirmat Orban.

Citește și: Anunț important din partea Cabinetului Tudose! Pe ce a fost bătaie luni – mii de persoane au profitat de un program foarte căutat

Liderul PNL a subliniat că liberalii solicită în continuare remanierea lui Viorel Ilie din funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, scrie agerpres.ro.

Întrebat dacă va cere preşedintelui Klaus Iohannis să respingă nominalizările făcute de PSD, Orban a arătat că aceasta este o decizie a şefului statului.

Citește și: Mare atenție! La cât a ajuns datoria externă a României

"Este decizia preşedintelui să hotărască în ce măsură aceşti candidaţi sunt sau nu sunt potriviţi, dacă respectă legea şi dacă au capacitatea de a gestiona ministerele", a spus Orban.

El a arătat că liberalii iau în continuare în calcul moţiunea de cenzură.

"O pregătim într-un moment în care considerăm că sunt cele mai mari şanse să treacă moţiunea", a conchis Orban.

Citește și: Răsturnare de situație la DIGI: Ce s-a întâmplat cu operatorul .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.