Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul general al NATO, indemn privind aderarea Ucrainei la NATO

secretar nato

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a refuzat să "emită supoziții" cu privire la data concretă a aderării Ucrainei la Alianța Atlanticului de Nord, informează sâmbătă agențiile de presă Unian și RIA Novosti.

"Ar fi greșit să emitem supoziții. Ucraina a declarat că acest lucru (procesul de aderare la NATO) va necesita ceva timp", a subliniat Stoltenberg, ca răspuns la o întrebare formulată în acest sens de publicația canadiană Maclean's.

Secretarul general al NATO a amintit că Ucraina "a început un proces de reforme în scopul înaintării, ulterior, a cererii de aderare". "Dacă și atunci când ei vor înainta această cerere, noi o vom analiza", a spus Stoltenberg.

Rada Supremă a Ucrainei a inițiat, în 23 decembrie anul trecut, amendamente la două articole din Constituția țării, renunțând la statutul de țară neutră.

Autoritățile ucrainene au subliniat la acea dată că, în opinia lor, un asemenea statut nu putea garanta securitatea Ucrainei. În același timp, președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a declarat în repetate rânduri că decizia privind aderarea țării la NATO va fi luată chiar de poporul ucrainean, în cadrul unui referendum.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.