Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şedinţa plenului Senatului, suspendată din lipsa de cvorum

Inquam Photos / Octav Ganea
Senatul Romaniei

Şedinţa plenului Senatului de marţi a fost suspendată din lipsă de cvorum, unicul punct de pe ordinea de zi care nu a fost supus dezbaterii şi votului senatorilor fiind alegerea celor doi reprezentanţi ai societăţii civile în Consiliul Superior al Magistraturii, informează agerpres.ro

Viceliderul grupului PSD din Senat Ioan Deneş a solicitat verificarea cvorumului, având în vedere că la ultimul vot acordat marţi în plen, pentru retrimiterea unui act normativ comisiilor de specialitate, s-au exprimat doar 62 de senatori. 

După verificarea cvorumului de către cei doi secretari ai şedinţei, s-a constatat că în sală se aflau 60 de senatori, în loc de minimum 69, cât este necesar. 

"Înţeleg că suntem în acest moment în sală 60 de senatori, ceea ce înseamnă că nu suntem în cvorum. Ca atare se suspendă şedinţa, urmând ca acest punct să îl dezbatem într-o şedinţă următoare a plenului. Vă mulţumesc şi ne vedem probabil joi la plenul reunit", a spus preşedintele de şedinţă, Claudiu Manda, vicepreşedinte al Senatului. 

Procedura de alegere a doi reprezentanţi ai societăţii civile în CSM a fost reluată de Senat pe 13 martie, după ce senatorii nu i-au ales pe aceştia în şedinţa plenului din 7 martie, pentru că niciunul dintre cei nouă candidaţi nu a întrunit votul majorităţii senatorilor prezenţi. 9 dintre cele 12 persoane înscrise în noiembrie 2016 şi-au depus din nou candidatura în primăvara acestui an. 

Candidaţii înscrişi şi care au îndeplinit condiţiile legale pentru a putea fi aleşi de plenul Senatului sunt: Victor Alistar, Răzvan Codru Vrabie, Romeu Chelariu, Florin Negoiţă, Virgil Melnic, Radu Cornel Andreica, Elena Iulia Ştefănescu, Radu Ioan Motica, Antonie Popescu, Florin Sandu, Artin Sarchizian, Aurelian Cătălin Trăistaru. 

Cu excepţia lui Radu Cornel Andreica, ceilalţi candidaţi au fost audiaţi de Comisia juridică. 

Din CSM fac parte doi reprezentanţi ai societăţii civile, plenul Senatului validând prin vot membrii acestui for, pe baza unui raport întocmit de Comisia juridică. 

Sesiunea parlamentară se încheie pe 30 iunie, deocamdată nefiind programată în această săptămână o altă şedinţă de plen a Senatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.