Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfaturile lui Cozmin Gușă după Brexit: Ce trebuie să facă România

cozmin gusa

Cosultantul politic Cozmin Gușă a explicat, în direct la Realitatea TV, că România ar putea avea o voce în blocul comunitar, după 10 ani de apartenență la Uniunea Europeană, folosind ieșirea Marii Britanii din UE ca pe o oportunitate.

"Această lipsă de lidearship, din păcate, dirijează toată lumea de tip euroatlantic, iar noi România am putea să jucăm un rol, dacă am avea la rândul nostru lideri. Noi astăzi putem cere să ne impunem, pentru că, repet, pentru a mia oară probabil în acești 10 ani care au trecut, noi nu ne jucăm corespunzător statutul de dublă frontieră a NATO, respectiv a UE. Noi putem să avem cerințe în condiția unor lideri puternici, nu a unor lideri precum domnul Băsescu și nici a unor lideri actuali, care, din cauza problemelor de dosar sau treburilor pe care le au în diverse părți din care pot să fie șantajați, nu pot să aibă o poziție. Sau credeți că europarlamentarii români care nu s-au revoltat absolut pentru nimic în ultima vreme ar fi credibili pe undeva? Ați auzit vreo voce în Europa a vreunui europarlamentar care să conteze? Nici una! De ce? Dânșii stau în această minciună numită Parlamentul European, câștigă câteva zeci de mii de euro pe lună, nu vor să deranjeze pe nimeni, merg cu grupul și nu au pus problema defectelor construcției europene așa cum este astăzi", a spus Gușă.

Consultantul politic a explicat că politica din Uniunea Europeană a fost subordonată intereselor Germaniei, susținând că Angela Merkel, cancelarul german, ar fi făcut un joc dublu între Rusia și SUA. "Avem șansa să punem această problemă? Avem șansa. O să o fructificăm? Nu cred. Nu doar noi România, ci absolut toate partidele tradiționale. Pentru că doamna Merkel, înainte să pună astfel de probleme, trebuie să ne explice de ce a subordonat politica europeană intereselor de export ale Germaniei. De ce a făcut un joc dublu între Rusia și Statele Unite, fără să le explice public, spunându-ne că este total dependentă de gazul și petrolul rusesc, iar în schimbul acestora dânsa și statul dânsei furnizează tehnologie pentru Rusia, care tehnologie ține în viață anumite întreprinderi vitale pentru acea economie. Putea să o facă pe față, fără să se discute atât de mult în spatele scenei. Pentru că discuțiile din spatele scenei au virusat o populație care nu mai are încredere în politic nici în România, nici în altă parte", a arătat Cozmin Gușă.

"Și, fiind virusată, această populație la rândul ei nu mai dorește să voteze așa cum trebuie. Pentru că, în mod evident, votul pentru ieșirea Marii Britanii din UE a fost un vot greșit, defectuos. Putem să vorbim, sigur, și de bizoni și acolo, dar în mare parte au fost oameni revoltați, care nu au mai dorit să suporte această minciună perpetuată", a continuat acesta. Consultantul politic este de părere că și în România oamenii vor fi revoltați precum britanicii, cauza fiind prețul pe care țara noastră l-a plătit pentru a adera la UE.

"La fel cum și în România vor fi oameni revoltați. Pentru că deja foarte mulți din România știu că a fost un preț de plătit pentru intrarea în UE. Că ni s-a spus, conform surselor președintelui OMV, ‘Dacă nu privatizați Petromul la un preț de nimic, nu intrați în Uniune! Dacă nu privatizați Distrigaz Nord, Distrigaz Sud către Germania, Italia și așa mai departe, nu intrați în Uniune! Sistemul bancar, dacă nu îl predați nu intrați în Uniune’. Cine va deconta aceste lucruri și aceste impuneri pe care Uniunea le-a făcut și noi le-am executat, cu condiția pierderii a multor sute de miliarde care trebuiau să intre în bugetul național", a spus Gușă.

Acesta vede Brexitul drept o oportunitate pentru România de a se face auzită în Uniunea Europeană, după 10 ani în care a fost "mulsă" de corporațiile multinaționale din alte state. "Am văzut că mulți miniștri comentează astăzi extrem de dox despre aceste lucruri. Eu îi rog să comenteze, dacă vor mai dori, și despre aceste impuneri făcute pe sub masă, în care au subordonat economia României și capitalul românesc unor interese europene care astăzi nu se mai regăsesc, în timp ce, în ultimii 10 ani de apartenență la UE, România a fost mulsă bine, profiturile corporațiilor multinaționaționale care au intrat aici s-au dus în conturile corporațiilor multinaționale din statele de unde sunt, fără să plătească impozitul pe profit, iar capitalul românesc s-a uscat. Acum am putea avea o voce, cu condiția acestui incident, să fie remarcat așa cum trebuie de către instituțiile statului român, și noi să folosim acest Brexit ca pe o oportunitate pentru că se poate", a conchis Cozmin Gușă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.