Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SIE se implică în dosarul lui Traian Băsescu: Ce anunț face Mihai Răzvan Ungureanu

ungureanu basescu mru

Documentele Serviciului de Informaţii Externe din acţiunea de recuperare a ziariştilor români în Irak au fost clasificate "secret de stat, nivelul strict secret", criteriile avute la clasificare "subzistând" şi nefiind îndeplinite condiţiile declasificării, a precizat SIE.

Șeful SIE e Mihai Răzvan Ungureanu, cel care era ministru de Externe când au fost răpiți ziariștii.

Citește și: Aceasta este DEMISIA lui Victor Ponta / DOCUMENT

"Documentele SIE din acţiunea de recuperare a ziariştilor români în Irak au fost clasificate secret de stat, nivelul strict secret, în strictă conformitate cu prevederile legale, în speţă Legea nr. 1/1998, art. 9, alin. (2), Legea nr. 182/2002, art.17, lit. f) şi g) şi H.G. nr. 1209/2002 (actualmente H.G. nr. 223/2013). Criteriile avute în vedere la clasificare subzistă şi în prezent, astfel că nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de H.G. nr. 585/2002 art. 20, alin. (1) pentru declasificarea informaţiilor", se spune în precizările Serviciului de Informaţii Externe (SIE)

Legea 1/1998 privind organizarea şi funcţionarea SIE, articolul 9, alineatul (2) prevede: "Activitatea Serviciului de Informaţii Externe are caracter de secret de stat".

Legea 182/2002, privind protecţia informaţiilor clasificate prevede la art.17, lit. f) şi g): "În categoria informaţiilor secrete de stat sunt cuprinse informaţiile care reprezintă sau care se referă la: f) activitatea de informaţii desfăşurată de autorităţile publice stabilite prin lege pentru apărarea ţării şi siguranţa naţională;g) mijloacele, metodele, tehnica şi echipamentul de lucru, precum şi sursele de informaţii specifice, folosite de autorităţile publice care desfăşoară activitate de informaţii".

H.G.223/2013 se referă la aprobarea Listei cuprinzând categoriile de informaţii secrete de stat din domeniul de activitate al Serviciului de Informaţii Externe, scrie mediafax.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.