Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Societatea civilă, pe listele PNL. Unde vor fi impuși candidați la parlamentare

alegeri parlamentare 2016

PNL  și-a luat  gândul de la varianta  tehnocraților capabili să ridice lista   și scorul partidului la parlamentare. Nu însă și de la alternativa testării unor oameni din afara partidului  la aceste alegeri, în special din zona societății civile.

În prezent,  conducerea  PNL a abandonat scenariul impunerii unor miniștri tehnocrați pe  locuri eligibile de candidați la parlamentare, după scorul   dezastruos înregistrat de aceștia la capitolele  încredere și   notorietate în  sondajele  comandate. Nu total, susțin însă unele surse din conducere.  Ministrul de la Fonduri Europene, Cristian Ghinea, este  în continuare dorit de co-președintele Alina Gorghiu pentru un loc de parlamentar.  Totul depinde însă și de acceptul lui Vasile Blaga care nu ar vrea să irosească un lc de parlamentar pentru puținele voturi pe care le-ar aduce un tehnocrat la  zestrea partidului. Cât despre  alți posibili miniștri doritori, aceștia ar  fi primiți cu  brațele deschise. Nu însă  pe locuri eligibile. "Să mai crească,  să dovedească, nu ne permitem să  pierdem  locuri de parlamentari pe mâna lor acum", ne-au explicat   sursele citate.

Totuși, patru-cinci locuri eleigibile  au  fost păstrate  pentru oameni din afara partidului, mia precis  din zona  societății civile, dar în teritoriu. " Sunt pe la Timiș, Iași, Contanța, Bacău.  Cel mai probabil oameni de cultură",   ne-au precizat aceleași surse.

Deja la Timiș s-au tranșat lucrurile. Marilen Pirtea, rector al Universității de Vest Timișoara a  fost impus de  șeful organizației , Nicolae  Robu, cap de listă pentru Camera Deputaților.  Fostul co-președinte al PNL Timiș, în prezent prim-vicepreședinte coordonator al liberalilor timișeni, Dan Popa, a decis să se retragă de pe lista de candidați pe care se înscrisese în urmă cu o lună.

La  Constanța, fostul rector al Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" din Constanţa, contraamiralul de flotilă (r) Vergil Chiţac, se află pe listele membrilor propuşi pentru un mandat de parlamentar la alegerile de la sfârşitul acestui an.

PNL a  testat  soluția  candidaților  fără carnet de partid și  la alegerile locale. Atunci  Chițac a pierdut cursa  pentru primăria  municipiului Constanța, în timp ce Actorul Adrian Titieni, rectorul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografie, a înregistrat  o evoluție similară din postura de candidat PNL la primăria Bistrița.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.