Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sondajele din Austria pentru prezidențiale îl au favorit pe candidatul de extremă dreapta

sondaj_60598600

Norbert Hofer, reprezentantul Partidului Libertăţii (FPOe, extrema dreaptă), îl devansează în sondaje pe Alexander Van der Bellen, candidatul independent susţinut de Verzi, înaintea turului secund al alegerilor prezidenţiale din Austria, care va avea loc pe 2 octombrie, transmite luni Reuters.

Van der Bellen l-a învins cu un scor strâns pe Hofer în cel de-al doilea tur prezidenţial, din 22 mai, însă scrutinul a fost anulat de Curtea Constituţională, la sesizarea FPOe, din cauza unor nereguli la numărarea mai multor mii de buletine de vot.

Citește și: O vedetă de la Antena 1 spune că a fost VIOLATĂ: ‘M-a tras de păr până în toaleta restaurantului, apoi m-a împins, m-a violat’

Un sondaj publicat în tabloidul Oesterreich îl creditează pe Hofer cu 53% din intenţiile de vot, un punct în plus faţă de sfârşitul lunii iulie, faţă de 47% în favoarea lui Van der Bellen.

Potrivit unui alt sondaj, cu o marjă de eroare de +/-3,6%, apărut în cotidianul Kurier, 38% dintre respondenţi sunt de părere că Hofer va câştiga, faţă de 34% care se aşteaptă la victoria contracandidatului său.

Citește și: Făcea topless și a trebuit să se mute pentru că vecinii s-au plâns poliției: Cum arată femeia / FOTO

Partidul lui Norbert Hofer conduce şi în sondajele înaintea alegerilor legislative din 2018, cu un scor constant de peste 33%.

Preocupările legate de securitate şi identitatea naţională, precum şi nemulţumirea faţă de partidele tradiţionale, situate mai la centru, au alimentat sprijinul pentru FPOe, la fel cum se întâmplă în Franţa cu Frontul Naţional şi în Germania cu Alternativa pentru Germania (AfD).

FPOe s-a angajat să susţină organizarea unui referendum în Austria cu privire la ieşirea ţării din UE dacă Turcia se va alătura blocului comunitar sau dacă va avea loc un transfer mai semnificativ de prerogative politice dinspre statele membre spre Bruxelles, transmite agerpres.ro.

Citește și: S-a descoperit jurnalul secret al lui Heinrich Himmler: Ce GROZĂVII conține / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.