Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu, veste BUNĂ pentru medici: 'Să dăm Cezarului ce e al Cezarului'

bani2

Salarizarea în domeniul sanitar se va aşeza "pe baze cât de cât corecte" prin legea salarizării unitare, a afirmat joi premierul Sorin Grindeanu, precizând că eventualele inechităţi vor fi îndreptate. 

"Cred că trebuie să dăm Cezarului ce e al Cezarului şi anume faptul că, prin această lege a salarizării unitare, totuşi sistemul medical şi salariile pe care noi ne-am angajat că le vom da sunt unele poate nu cât ar merita, dar oricum (...) cresc foarte, foarte mult şi asta cred că toată lumea recunoaşte. Dacă există lucruri care poate nu sunt aşezate corect în acea piramidă, în mod sigur aceste lucruri vor fi îndreptate. (...) Lucrurile din acest punct de vedere, pe salarizarea în domeniul sanitar, se aşază pe baze cât de cât corecte şi la un nivel decent", a declarat Grindeanu, într-o conferinţă de presă, la Ministerul Sănătăţii, comentând nemulţumirile sindicaliştilor din SANITAS cu privire la proiectul legii salarizării unitare, informează agerpres.ro.

Judecătorul Cristi Danileț rupe tăcerea: Ce conține arhiva SIPA


La rândul său, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat că urmează să aibă o întâlnire cu sindicaliştii.

"Sindicaliştii din SANITAS au cerut o întâlnire cu mine. Am şi discutat cu liderul de sindicat, ieri, cu domnul Bărăscu şi voi avea o întâlnire cu dânşii", a spus Bodog, în aceeaşi conferinţă de presă. 

Pe de altă parte, comentând nivelul de salarizare al medicilor militari, Grindeanu a precizat că există amendamente la proiectul legii salarizării unitare.

Decizie ȘOC luată de Igor Dodon în procesul cu Traian Băsescu: Ce a cerut liderul de la Chișinău


"Mi se pare nedrept şi acum pot să vă spun o experienţă personală, pe care am avut-o în urmă cu vreo două sau trei săptămâni, când am fost la Spitalul Militar şi când profesorul universitar, care e cadru medical, dar e şi cadru militar, are salariul 3.100, iar asistenta care e civilă avea 4.700. (...) Sunt amendamente în momentul ăsta în Camera Deputaţilor, astfel încât nivelul respectiv să ajungă ca şi în sistem civil", a spus Grindeanu. 

Întrebat dacă a discutat cu ministrul Muncii despre situaţia persoanelor cu deficienţe de auz şi vorbire, şeful Guvernului a răspuns: "Am văzut ieri inclusiv anumite lucruri în Parlament. O să am o discuţie cu doamna ministru pe acest subiect. Cu doamna ministru am foarte multe discuţii. E un domeniu extrem de important pentru noi. (...) O să vedem cum reglementăm". 

În ceea ce priveşte taxa clawback, premierul Grindeanu a precizat că se poartă discuţii cu atât cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor şi ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, cât şi cu industria farmaceutică. 

"Legat de clawback, discuţiile continuă şi cu Ministerul Finanţelor. (...) Nu pot să dau un termen să zic de luni de zile, pot să zic aceste discuţii să se finalizeze în câteva săptămâni. (...) Discuţiile sunt cu Ministerul Finanţelor, cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, cu cei care sunt în industrie, fie că vorbim de generice, fie că vorbim de inovative, astfel încât reaşezarea să fie una echitabilă şi una care să impulsioneze inclusiv industria autohtonă", a afirmat Grindeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.