Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Matei, două întrebări-cheie despre SRI

sorina matei

Jurnalista Sorina Matei ia în vizor Serviciul Român de Informaţii în scandalul dezinfectanţilor Hexi Pharma. Aceasta îşi exprimă nedumerirea în privinţa atitudinii misterioase a SRI într-o problemă care vizează direct siguranţa cetăţenilor.

"1. De ce credeţi că, deşi au trecut aproape trei săptămâni de la scandal, nici până acum SRI nu a fost audiat în comisia parlamentară de control să spună ce ştia exact şi pe cine precis a informat în legătură cu Hexi Pharma, firmă care a avut contracte directe fără licitaţie, pe bani publici, inclusiv cu SRI?", este prima întrebare a Sorinei Matei.

Jurnalista afirmă că "vorbim totuşi despre dreptul fundamental al oricărui cetăţean la sănătate, despre sistemul public de sănătate şi responsabilitatea instituţiilor statului plătite din bani publici".

"2. De ce credeţi că până acum SRI nu a declasificat cele "circa 100 de informări către beneficiarii legali" pe cazul Hexi Pharma, dacă acestea au existat?", se mai întreabă Sorina Matei.

Tot ea precizează că, potrivit legii 182 din 12 aprilie 2002(*actualizată*) privind protecţia informaţiilor clasificate, declasificarea nu poate fi făcută decât de emitent. Adică numai de către SRI care este coordonatorul general al activităţii de clasificare şi efectuează şi controlul măsurilor privitoare la protecţia informaţiilor.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.