Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stănescu (PSD Olt): Referendumul pentru familie, un demers corect şi legitim

starea presei
Paul Stanescu

Preşedintele PSD Olt, senatorul Paul Stănescu, susţine referendumul pentru familie, considerându-l "un demers corect şi legitim pentru clarificarea art. 48 din Constituia României", se arată într-o declaraţie politică transmisă joi Agerpres. Stănescu afirmă că susţinerea referendumului este şi o opţiune personală, nu doar o anumită opţiune politică, iar validarea referendumului ar însemna "limpezirea oricăror întrebări sau nedumeriri" referitoare la familie şi cine se poate căsători.

"Pentru mine, susţinerea referendumului care va avea loc în această toamnă nu este doar o anumită decizie politică, ci şi o opţiune personală. Este ceea ce cred eu despre cum ar trebui să arate astăzi familia românească. Validarea acestuia ar însemna, pe de altă parte, limpezirea oricăror întrebări sau nedumeriri din societatea românească cu privire la ceea ce înseamnă o familie şi cine anume se poate căsători în faţa statului şi a Bisericii noastre. Constituţia României ar fi mai clară şi nu s-ar mai specula pe marginea acestui subiect. Am rezolva o problemă. (...)Din perspectiva mea, familia nu poate fi decât una singură, cea formată dintre un bărbat şi o femeie. Restul tipologiilor sunt doar încercări de a deturna sensul familiei şi al căsătoriei. Prin urmare, demersul civic este corect şi legitim", declară Paul Stănescu.

El susţine că nu se încalcă drepturi ale minorităţilor sexuale, deoarece în urma referendmului acestora nu li se va lua vreun drept ce li se acordă astăzi. "Familia formată dintr-un bărbat şi o femeie a fost cea care a perpetuat umanitatea în istoria sa şi cea care a asigurat poporului român continuitatea. (...) În al doilea rând, indivizilor care aparţin unei minorităţi sexuale nu li se încalcă niciun drept, căci prin referendum nu li se va lua niciun drept pe care, astăzi, statul român îl acordă acestora, iar mâine după validarea referendumului acesta îl va suprima. (...) Prin urmare, validarea acestui referendum nu va face decât să clarifice modul cum stau lucrurile în mod normal în privinţa căsătoriei. (...) Astfel că eu invit românii să susţină acest referendum, să participe la urne şi să clarifice articolul 48 în direcţia pe care Dumnezeu a lăsat-o pe pământul acesta", conchide senatorul PSD de Olt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.