Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul Islamic a dat lovitura Rusiei: Putin se va înfuria când va afla totul / VIDEO

ISIS

ISIS continuă să provoace teroare în toată lumea, dar ultima "ispravă" a teroriştilor îl va scoate din minţi pe Vladimir Putin.

Gruparea jihadista ISIS a facut publica o inregistrare cu doborarea unui elicopter rus, in apropiere de Palmira, in centrul Siriei. Cei doi piloti aflati la bord au murit a anuntat Ministerul Apararii de la Moscova, potrivit AFP. Aceste decese ridica la 12 numarul oficial de militari rusi care si-au pierdut viata in conflictul din Siria de cand Rusia a inceput sa bombardeze, in septembrie, pozitii detinute de adversarii aliatului sau, presedintele Bashar Al-Assad. "La 8 iulie, pilotii-instructori Riafagat Habibulin si Evgheni Dolghin se aflau in misiune pe un elicopter sirian Mi-25 inarmat. In acelasi moment, la est de Palmira, luptatori din cadrul organizatiei Statul Islamic au lansat o ofensiva", a anuntat Ministerul Apararii intr-un comunicat preluat de agentiile ruse de presa.

Citeşte şi: TEROARE la Campionatul Naţional de viteză: Zeci de spectatori, aproape de moarte / VIDEO

"Dupa ce si-a epuizat munitia, pe drumul de intoarcere, elicopterul a fost tinta teroristilor si s-a prabusit pe teritoriul controlat de Siria. Echipajul a murit", a precizat documentul. O inregistrare, a carei autenticitate nu a fost confirmata inca oficial, ar surprinde momentul in care elicopterul este lovit cu o racheta in coada. In ciuda eforturilor pilotilor de a-l redresa, aparatul se prabuseste. La jumatatea lui iunie, Ministerul Apararii a mai anuntat decesul a doi soldati rusi in decurs de cateva zile. Unul si-a pierdut viata in explozia unei masini capcana in timp ce asigura protectia unui convoi umanitar in regiunea Homs (centru), iar celalalt, ranit in apropiere de Alep (nord), a decedat intr-un spital militar din Moscova.

Dupa mai multe luni de lovituri aeriene, presedintele Vladimir Putin a anuntat in martie retragerea unei parti insemnate din contingentul militar rus din Siria, insa acesta continua sa efectueze lovituri asupra "tintelor teroriste" si in sprijinul fortelor guvernului de la Damasc. Declansata in martie 2011 de represiunea manifestatiilor in favoarea reformelor, revolta impotriva regimului sirian s-a transformat intr-un razboi devastator care a facut peste 280.000 de morti si a constrans milioane de persoane sa isi paraseasca locuintele, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.