Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Steaua lui Dușa nu strălucește in galaxia fotbalului

Mircea Dușa, ministrul Apărării, a anunțat că, după reînființarea grupelor de copii și juniori, CSA va înscrie o echipă de fotbal în Liga 4 începînd cu sezonul 2016/2017.

Cred că e timpul ca bătaia de joc la care sunt supuși Gigi Becali și Steaua să înceteze!
Gigi Becali a făcut greșelile lui, a plătit pentru ele, dar nu poate nimeni să treacă cu vederea investițiile de milioane de euro pe care el le'a făcut la Steaua. Unii vor spune că a avut și beneficii,ceea ce este evident, dar unde pe lumea asta, investitorii nu așteaptă și profiturile?
Apoi, fotbalul e o afacere privată și în Anglia și în Italia și oriunde normalitatea respiră fără probleme. Își închipuie cineva că armata spaniolă ar înființa o clonă a Barcelonei? E noaptea minții prin care ministrul Dușa s'a rătăcit irecuperabil. De azi, el devine și ministrul apărării fotbalului departamental, deși, conceptul a învechit și în cărțile de istorie, pe care simpaticul domn Dușa a uitat să le parcurgă.
Victor Ponta, ca un stelist consacrat, ar trebui să'i spună fostului viceprimar de comună ajuns acum, printr'o excesivă definiție a prieteniei, stăpânul tancurilor, un lucru simplu: viziunea lui este anacronică și face rău nu doar fotbalului românesc, nu doar Stelei, nu numai lui Becali, dar aruncă asupra Armatei o umbră deasă de ridicol. Nicăieri în Europa, Armatele nu mai au cluburi, nici măcar în țările ex-sovietice. TSKA Sofia, Partizan Belgrad sau Legia Varșovia nu mai sunt cluburi departamentale pentru că acest concept ținea de mintea mică a comuniștilor și de modul în care ei înțelegeau lumea. Îmi închipui, cu ochii minții, cum un general făcut la academia plagiatelor de la București, s'ar duce în sala de la Monte Carlo pentru a asista la tragerea la sorți pentru Champions League...o asemenea scenă ar trezi gelozia cinematografiei ruse, Nikita Mihalkov,  eventual, ar plăti pentru exclusivitate și Vadim s'ar urca pe un balcon să citească din Politica. Nu simțiți că ne obosește privirea, această imagine?...
România, țara mea, cine te'a drogat de nu mai ieși din oceanul tristeții?

Personal, voi face o interpelare simpaticului ministru al apărării prin care îi voi cere să spună românilor din ce bani va susține echipa(costurile lunare depășesc 1 milion de euro!) și în baza căruia studiu de impact sau în baza cărei analize de oportunitate a ajuns la concluzia că Armatei i'ar trebui un club de fotbal, în timp ce banii pentru soldele militarilor, pot să înghețe liniștite. În Europa lui 2015, simpla enunțare a ideii  fotbalului departamental ne arată cât de adânc e sosul românesc în care unii caută iluzorii  profituri de imagine.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.