Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Strigător la cer: Un primar a decis să desfiinţeze un liceu

primarie

Strigător la cer. Un primar a decis să desfiinţeze liceul din localitatea pe care o administrează. Decizie incredibilă a unui primar din judeţul Gorj. Edilul a hotărât să desfiinţeze liceul cu 420 de elevi din localitate, pe motiv că acolo învaţă prea puţini tineri. Hotărârea a fost luată chiar în luna decembrie.

Citeşte şi: Diaspora se revoltă împotriva politicienilor: Ce i-a enervat pe românii din afara graniţelor

Prefectura şi Inspectoratul au dat în judecată primăria şi speră ca hotărârea edilului să fie anulată de instanţă. Intre timp, localnicii ameninta că vor protesta în fiecare zi. Primarul din Fărcăşeşti a considerat că un număr de 420 de elevi este prea mic pentru a justifica existenţa liceului din localitatea pe care o păstoreşte. Aşa că, în luna cadourilor, a decis împreună cu consilierii locali să închidă Liceul Roşia Jiu.

Citeşte şi: SURSE - Ponta vrea locul 2 în PSD: 'Dragnea să-și asume!'

Prefectura şi inspectorii şcolari spun că măsura încalcă legea, iar singura instituţie care are puterea să desfiinţeze o unitate şcolară este Ministerul Educaţiei. Cei mai afectaţi de decizie sunt elevii de clasa a XII-a, care are trebui să se pregătească pentru examenul de Bacalaureat. Localnicii sunt revoltaţi de decizia primarului şi spun că nu au bani să-şi trimită copii să înveţe în altă localitate. Inspectoratul şcolar va depune şi plângere penală împotriva consilierilor şi a primarului care au hotărât abuziv închiderea liceului, spun cei de la Antena 3.

Vezi si: Anunt despre fundatia fostului premier

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.