Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiu îngrijorător despre cerealele de la micul-dejun

cereale

Cerealele pe care le consumă tot mai mulţi români la micul dejun sunt adevărate bombe calorice. Specialiştii de la Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor au descoperit că unele produse conţin chiar şi de cinci ori mai mult zahăr decât recomandă Organizaţia Mondială a Sănătăţii, potrivit Realitatea.

În plus, pe etichetă găsim şi glicerină de exemplu, un lichid folosit în industria cosmetică. 3 de sortimente de cereale au analizat specialiştii de la Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor. Rezultatele sunt catastrofale.

"Am găsit şi substanţe care nu au ce căuta în cerealele destinate copiilor, cum ar fi glicerina. Am găsit şi aditivi alimentari. De exemplu, am găsit cereale colorate cu coşenila. Coşenila este o insectă, Acidul citric, da? Aditivi alimentari. Fosfaţii de sodiu", a spus COSTEL STANCIU, preşedinte Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor.

Studiul arată că unele cereale conţin minerale şi vitamine sintetice, dar şi zahăr şi aditivi alimentari. 

"Duc la decalcifiere şi la adulţi pot crea probleme cum ar fi osteoporoza. Zahărul după cum ştim favorizează o depăşire a greutăţii corporale. Când introduci în organism la micul dejun 100 de grame de zahăr dai pancreasul peste cap", mai spune preşedinte Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor.

Rezultatele studiului vor ajunge pe masa autorităţilor de la Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Agriculturii pentru a fi luate măsuri, spun cei care l-au realizat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.