Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA amenință cu noi sancțiuni, Rusia ripostează în stilu-i propriu

Barack Obama and Vladimir Putin

Ministerul rus de Externe și-a exprimat vineri dezamăgirea profundă față de promulgarea de către președintele american Barack Obama a legii ce autorizează noi sancțiuni împotriva Rusiei, adoptată săptămâna trecută de Congres.

'Acțiunile ostile ale Washingtonului nu vor rămâne fără răspuns', se arată într-o declarație emisă de MAE rus. 'Deciziile asupra posibilului răspuns depind de modul în care SUA vor aplica această lege', mai avertizează diplomația de la Moscova.

Totuși, Casa Albă a precizat anterior că președintele Obama nu se va folosi deocamdată de prevederile legii pentru a impune Moscovei noi sancțiuni.

Același act normativ autorizează și sporirea ajutorului militar acordat Ucrainei, inclusiv cel letal, opțiune care până în prezent nu a fost agreată de președintele Obama. Cu privire la acest aspect, Alexei Meșkov, un adjunct al ministrului rus de externe, a declarat tot vineri că orice discuție despre posibile livrări de armament pentru Ucraina vor afecta soluționarea conflictului din estul separatist al acestei țări.

Potrivit aceleiași surse, într-o conversație telefonică avută joi cu secretarul american de stat John Kerry, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a afirmat că respectiva lege ar putea dăuna mult timp cooperării dintre Rusia și SUA, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.