Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA/atacuri: Suspectul pare să fi acţionat singur (FBI)

twitter.com
police politia

Presupusul autor al atentatului comis la 17 septembrie în cartierul Chelsea din New York pare să fie un element izolat, fără legături cu vreo mişcare extremistă, a afirmat marţi directorul FBI, James Comey, citat de AFP. 

"Deocamdată, nu avem niciun indiciu referitor la o celulă mai importantă sau la ameninţarea unui nou atac", a declarat şeful poliţiei federale în faţa Comisiei pentru securitate internă din Senatul american. 

Presupusul autor al atentatului care a rănit uşor 29 de persoane sâmbătă, 17 septembrie, în Manhattan, Ahmad Khan Rahami - 28 de ani -, a fost arestat de poliţie în New Jersey la două zile după explozie. 

Rănit în schimbul de focuri care a dus la arestarea sa, el se află în continuare în spital şi este incapabil să fie adus în faţa instanţei, potrivit biroului procurorului din New Jersey. 

Ahmad Khan Rahami a fost pus sub acuzare, printre altele, pentru utilizare de arme de distrugere în masă.

În afară de atentatul de la New York, el mai este bănuit că a pus în acelaşi week-end mai multe bombe artizanale, una la New York şi altele în New Jersey, unde una a explodat fără să facă victime. 

Născut în Afganistan şi naturalizat american, Ahmad Khan Rahami a vizitat de mai multe ori Afganistanul şi Pakistanul. 

În 2014, Biroul Federal de Investigaţii (FBI) l-a anchetat în urma unui denunţ făcut de tatăl acestuia că ar fi terorist, dar poliţia federală americană nu a descoperit la el dovezi că ar avea legături cu terorismul. 

Potrivit directorului FBI, în Statele Unite se înregistrează în momentul de faţă o scădere a numărului anchetelor pentru presupuse legături cu gruparea jihadistă Stat Islamic (SI), chiar dacă sunt în curs în total aproape o mie de proceduri. 

"Sper că se vor reduce (...), dar până acum nu au scăzut", a declarat el. 

În schimb, a reamintit James Comey, numărul americanilor sau rezidenţilor în SUA care pleacă pentru a se alătura SI în Siria şi Irak a scăzut semnificativ.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.