Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA au difuzat o înregistrare video cu rachete iraniene care ar fi fost trase lângă navele sale

yahoo.com
portavion

Marina SUA a difuzat o înregistrare video sâmbătă despre care a afirmat că a fost realizată de la bordul unui elicopter american şi care arată cum o navă a Gardienilor Revoluţiei din Iran trăgea pe 26 decembrie rachete în apropierea unor nave de război, inclusiv portavionul ''USS Harry S Truman'', în Strâmtoarea Urmuz, relatează agenţia Reuters. 

Iranul a dezminţit pe 31 decembrie afirmaţiile că nave ale Gardienilor Revoluţiei au lansat rachete, aşa cu susţine Washingtonul, un purtător de cuvânt al corpului de elită iranian calificându-le drept ''false''. 

Înregistrarea video, realizată de la bordul unui elicopter Seahawk, durează circa 30 de secunde. Marina SUA a afirmat că rachetele au fost lansate ''în interiorul unui coridor internaţional recunoscut de trafic maritim'' în timp ce portavionul american şi alte nave treceau prin Strâmtoarea Urmuz. 

Disputa survine în contextul tensiunilor dintre SUA şi Iran, în pofida acordului internaţional încheiat anul trecut privind programul nuclear al Teheranului. Iranul şi şase mai puteri ale lumii (SUA, China, Rusia, Marea Britanie, Franţa şi Germania) au ajuns la un acord în iulie 2015 privind ridicarea unor sancţiuni ale SUA, UE şi ONU împotriva Teheranului, în schimbul acceptării de către Iran a limitării programului său nuclear.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.