Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA sunt ÎNGRIJORATE de cenzura presei libere din Ungaria

Departamentul de Stat american şi-a exprimat joi îngrijorarea în legătură cu situaţia actuală a libertăţii presei în Ungaria, în contextul 'închiderii intempestive' a cotidianului Nepszabadsag, pe 8 octombrie, relatează MTI, potrivit agerpres.

Citeşte şi: Un fost LEGIONAR francez, CREIERUL din spatele atentatelor de la Paris şi Bruxelles

Mark C. Toner, purtător de cuvânt adjunct al Departamentului de Stat, a menţionat într-o declaraţie că Statele Unite 'împărtăşesc îngrijorarea exprimată de militanţii globali pentru libertatea presei, de organizaţiile internaţionale şi de cetăţenii ungari în legătură cu declinul constant al libertăţii presei în Ungaria'.

El a adăugat că SUA 'urmăresc atent evoluţiile privind închiderea unui website independent din clădirea parlamentului ungar, pe 19 octombrie' şi 'închiderea intempestivă' a ziarului Nepszabadsag, pe 8 octombrie.

Citeşte şi: Jumătate din ruşi cred că înăbuşirea revoltei din Ungaria a fost justificată

Declaraţia diplomaţiei americane notează că Nepszabadsag este 'cel mai mare cotidian independent' din Ungaria şi că 'pierderea acestui ziar - indiferent de motiv - este o lovitură pentru pluralismul media în Ungaria'.

Citeşte şi: Amendă RECORD pentru un fost premier. Toată averea i-a fost CONFISCATĂ

De asemenea, declaraţia citată menţionează că SUA, un 'prieten şi aliat', încurajează guvernul ungar să 'asigure un cadru al presei deschise care să expună cetăţenii unei diversităţi de puncte de vedere şi opinii'. Diplomaţia americană mai cere Ungariei ca în acest scop să coopereze cu reprezentantul OSCE pentru libertatea presei şi cu alţi experţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.