Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surpriză totală în testamentul lui Dinu Patriciu: Cine moștenește averea miliardarului

dinu_patriciu

Miliardarul Dinu Patriciu, mort acum un an la Londra, a lasat cea mai mare parte a averii fiicelor sale, iar pe Dana, sotia de care a divortat, a dezmostenit-o atat cat i-a permis legea romana.

Citește și: Victor Ponta, ATAC FĂRĂ PRECEDENT

Omul de afaceri a trecut procente, si nu sume fixe de bani, poate si pentru ca o parte din averea lui este investita in proprietati aflate in toata lumea, dar si in opere de arta. Un proces lung de partaj trebuie insa incheiat, inainte ca testamentul sa isi poata produce efectele.

Cu un an inainte de moarte, Dinu Patriciu si-a intocmit testamentul. Documentul este clar si precizeaza cum a vrut ca averea lui sa se imparta intre femeile care i-au marcat existenta.

Citește și: Alina Gorghiu, răspuns pe măsură la scrisoarea lui Victor Ponta: El e acuzat de evaziune fiscală

"Las fiicelor mele, Ana Patriciu si Maria Patriciu", a scris miliardarul, "o cota totala de 82,5 % din intreaga mea avere, fostei sotii, Sabina Patriciu, o cota de 5% din masa succesorala, iar partenerei de afaceri Melanie Chen, 12,5%".

Pe sotia de care incerca sa divorteze, Dana Patriciu, omul de afaceri a decis sa o dezmosteneasca atat cat ii permite legea romaneasca.

Citește și: Eleva violată din Vaslui, decizie ȘOCANTĂ

Dinu Patriciu a precizat ca fiecare fata va primi o cota de 41,25% , "indiferent de natura si valoarea bunurilor care vor intra in aceasta cota in urma partajului cu actuala mea sotie". Asta inseamna ca omul de afaceri se astepta ca la divort, Dana Patriciu sa obtina o parte din avere.

Citește și: Mitropolitul Moldovei, teorie inedită despre refugiați

In testament este trecuta si fosta sotie, mama celor doua fete ale lui Patriciu. Sabina, despre care milionarul afirma ca "s-a ingrijit cu caldura si sinceritate de starea mea de sanatate in perioade dificile", urmeaza sa primeasca 5% din succesiune.

Citeşte şi: Clipe de spaima pentru Oprescu. Ce a patit in arest

O surpriza pentru unii, este prezenta in testament si Melanie Chen, partenera de afaceri din ultimii ani de viata, dar si cea despre care Dana Patriciu a afirmat ca a avut o relatie de amor cu Dinu Patriciu. Acesteia, milionarul i-a lasat 12,5 suta din averea lui, "ca semn de multumire pentru sprijinul moral si uman pe care mi l-a acordat in ultima perioada a vietii mele".

Citeşte şi:Laura Codruţa Kovesi, clarificări în cazul Oprescu - AUDIO/VIDEO

Despre sotia de care incerca sa se desparta legal, milionarul a precizat in testament ca "in ipoteza in care decesul meu ar interveni anterior pronuntarii hotararii de divort, inteleg sa o dezmostenesc pana la limita permisa de legea romana, respectiv pana la 1/8 din succesiunea mea, care reprezinta rezerva succesorala."

Citește și: Biserica și-a cumpărat o...microhidrocentrală

Dinu Patriciu a luptat pana in ultima clipa sa nu ii lase niciun leu celei care ii era sotie in ultima perioada din viata. Pe de alta parte, Dana Patriciu a introdus cererea de divort si a cerut prin partaj jumatate din averea milinarului, pe care o evalua la 2 miliarde de euro. Insa Patriciu a sustinut ca este vorba despre o suma mult mai mica: 191 de milioane de euro.

Citeşte şi:Avocatul lui Oprescu îi dă dreptate Codruţei Kovesi

Banii erau investiti in proprietati imobiliare in Germania, Romania, Polonia, Olanda si Belgia, dar si investiti intr-o importanta colectie de tablouri. Patriciu a detinut si un iaht de 40 de milioane de euro, care a fost scos la vanzare, la fel si flota de 4 avioane VIP, si ele cu preturi de catalog de ordinul zecilor de milioane de euro.

Citește și: GAFĂ enormă a Patriarhiei: Azi serbăm Nașterea Domnului

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.