Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Ponta şi Iohannis, elefanţii din şedinţa liderilor PSD

Liderii PSD au avut, joi, o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional, ca urmare a situaţiei extrem situaţiei extrem de tensionate. În ciuda faptului că nici unul nu a fost prezent, Victor Ponta şi Klaus Iohannis au fost "elefanţii" care au dominat discursurile liderilor PSD.

Citeşte şi: ALERTĂ Traian Băsescu anunţă cine SCAPĂ de dosare după ordonanţă: 'Dragnea şi fiica mea'

Citeşte şi: PLANUL SECRET al lui Liviu Dragnea şi al PSD cu Justiţia: Devoalări incredibile despre 'program'

Întreaga suflare PSD-istă a ascultat cu mare atenţie discursul lui Liviu Dragnea. Surse din PSD ne-au precizat că preşedintele partidului a invocat încă de la începutul şedinţei precedentul Victor Ponta, atunci când PSD a ales să plece de la guvernare ca urmare a protestelor de stradă.

"A încercat să ne explice că acelaşi scenariu care era pregătit pentru Victor Ponta este pus în aplicare şi acum. Manifestaţii de stradă, violenţe şi presiune politică internă, dar mai ales externă. PSD a mai cedat odată acestui şantaj, dar atunci era alt context şi a fost o retragere calculată. Ne-a explicat că a ceda acum, la început, ar demonstra că dăm un semnal foarte prost, pentru că aşa vor proceda de fiecare dată", ne-a explicat un vicepreşedinte PSD.

Conform surselor noastre, Liviu Dragnea s-a concentrat mai mult pe bătălia politică pe care trebuie să o ducă PSD în aceste momente şi l-a invocat destul de des pe Klaus Iohannis. Dragnea susţine că un pas în spate al PSD l-ar relansa pe Klaus Iohannis şi partidul nu-şi permite acest lucru.

Atât Liviu Dragnea, cât şi liderii PSD au fost sfătuiţi de consultanţii politici să nu cedeze sub nicio formă presiunii din stradă şi nici presiunii politice.

De asemenea, Dragnea le-a transmis liderilor PSD că o acţiune în forţă împotriva preşedintelui Klaus Iohannis ar putea constitui un adevărat dezastru în acest moment. "O suspendare nu ar fi deloc benefică acum. L-ar legitima politic şi chiar şi pentru PSD ar fi foarte greu să câştige un astfel de referendum", ne-a precizat un lider PSD, care a invocat momentul 2007, atunci când Traian Băsescu a fost suspendat şi a câştigat zdrobitor la votul popular.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.