Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUTE de MII de E-MAILURI ale guvernului turc au fost publicate de WikiLeaks. La ce fac referire

twitter.com
turcia

Site-ul WikiLeaks a publicat marţi sute de mii de documente identificate ca e-mailuri provenite de la Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) la putere în Turcia, informează agenţia DPA. 

Organizaţia lui Julian Assange, cunoscută pentru faptul că a publicat numeroase documente confidenţiale ale guvernului SUA şi al cărei slogan este "deschidem guvernele", a postat pe Twitter un link către o bază de date despre care afirmă că ar conţine un total de 294.548 de e-mailuri şi "multe mii" de ataşamente de la 762 de adrese legate de domeniul AKP, akparti.org.tr. 

E-mailurile asociate cu acel domeniu sunt utilizate în principal pentru "gestionarea problemelor cu lumea" şi nu pentru chestiuni interne sensibile, a declarat organizaţia pe site-ul său.

Boris Johnson s-a SUCIT într-o săptămână: Ce propunere are pentru omologii americani și europeni


Cel mai recent mesaj a fost trimis pe 6 iulie şi cel mai vechi datează din 2010. Materialul a fost obţinut cu o săptămână înainte de tentativa de lovitură de stat vineri, a declarat WikiLeaks

WikiLeaks a afirmat că a verificat materialul şi sursa, clarificând faptul că sursa nu a avut nicio legătură cu "elementele din spatele tentativei de lovitură de stat sau cu un partid politic rival sau un stat", notează DPA. 

WikiLeaks a anunţat publicarea documentelor luni dimineaţă, dar apoi, mai târziu în timpul zilei, a postat mesaje pe Twitter afirmând că este ţinta unui atac de tip DDoS (Distributed Denial-of-Service) şi că "perioada de timp sugerează" implicarea statului turc. 

Cu puţin timp înainte de publicarea documentelor, WikiLeaks a postat un mesaj declarând: "Se pare că noi am câştigat războiul nostru cibernetic de 24 de ore", anunţând publicarea lor, adaugă DPA, citat de agerpres.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.