Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu aruncă bomba: Vom renunţa la cota unică/ VIDEO

Preşedintele Senatului aruncă bombă la doar câteva zile de când a fost nominalizat ca posibil premier în cazul în care Victor Ponta va deveni preşedintele României.

Nu o spune direct, dar reiese clar din ceea ce spune că un Guvern PSD-UNPR-PC-PRM-PPDD pe care ar urma să îl conducă va renunţa la cota unică de impozitare introdusă în 2004 tot de el dar în fruntea unui guvern PNL-PDL.

Nu spune direct de renunţarea la cota unică ci o împachetează într-un concept folosit de ceva vreme de cei de la PSD: introducerea de mai multe cote unice în funcţie de mai multe criterii. Adică... cota de 16% râmâne pentru toată lumea valabilă în continuare, dar se vor introduce şi cote unice mai mici - adică un fel de impozit progresiv mascat.

„Unii au fetişizat ideea de cotă unică a cărei paternitate mi-o asum, dar nu asta este problema. Problema este nivelul de taxe. Cota unică a fost gândită dintr-un alt motiv, dintr-un motiv de simplificare a cadrului fiscal. Aşadar, ceea ce este însă o problemă care trebuie discutată în România este că românii ar fi foarte fericiţi să trăim cu cotă unică de 16% şi să avem cheltuieli ca şi când impozitele s-ar colecta în Germania sau în Franţa, la nivelul de fiscalitate de acolo. Dar acest lucru evident că nu se poate. Adică, în momentul în care văd nemulţumiri că nu se fac şi mai multe lucrări de infrastructură fizică în transporturi, nu investim în alte domenii, atunci trebuie să ne gândim şi la nivelul de impozitare pe care vrem să îl plătim. Dacă acesta este nivelul de acceptabilitate în România, pe care l-am stabilit în 2004, la finele lunii decembrie, de 16%, şi lumea nu vrea să se mărească taxele, este foarte bine, dar atunci trebuie să avem pretenţii direct proporţionale cu acest nivel. Acesta este un lucru care trebuie spus clar şi simplu. În România, în momentul de faţă, este cea mai scăzută fiscalitate din Europa. Eu cred că acesta este un atu pentru atragerea investiţiilor şi dezvoltare economică, dar probabil că, la un moment dat, va trebui să vină momentul să reconsiderăm acest nivel pentru că pretenţiile, aşa cum spuneam, sunt în continuă creştere“, a declarat Tăriceanu.

sursa foto: biziday.ro

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.