Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu şi-a găsit un aliat surpriză

tariceanu

Preşedintele Senatului îşi găseşte un aliat nebănuit în lupta cu liderii din Justiţie. Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut marţi preşedintelui Iohannis să le demită pe şefa ÎCCJ, Livia Stanciu, şi şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. Solicitarea vine ca urmare a scandalului creat în cazul femeii acuzate de şantaj de şefa ÎCCJ, ţinută în arest preventiv câteva luni la solicitarea DNA şi, ulterior, achitată definitiv de instanţă. În acest caz, preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, îi ţine trena lui Tăriceanu.

Vezi şi: Tăriceanu îi cere lui Iohannis decapitarea DNA şi ÎCCJ

Pavelescu, susţinător înverşunat al lui Traian Băsescu, solicită la rândul său demisia Liviei Stanciu din funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Liderul renegat al ţărăniştilor salută gestul lui Tăriceanu şi se alătură demersului.

Vezi şi: Băsescu către Tăriceanu: Mintea ta generează rebuturi

"Livia Stanciu nu mai poate stă în fruntea jutitiei: demisia!

Nu doresc să aduc argumente. Nici nu este nevoie. O femeie a stat şase luni în arest preventiv fără nicio vină, în urmă Plângerii penale formulată de Livia Stanciu, Preşedinte Înaltei Curţi, pentru şantaj. DNA a recurs la arest preventiv. Ulterior, judecători ai Înaltei Curţi au hotărât că această femeie (doamna) este nevinovată.

Lucrurile nu pot rămâne aşa. Dacă persoană care reprezintă oficial justiţia din România, Livia Stanciu, a formulat o Plângere în mod abuziv, ştiind, evident, că persoană este nevinovată (este imposibil că un judecător al ICCJ să nu cunoască elemente de drept penal), nu răspunde moral, cel puţin, atunci totul este compromis! Nu mai există justiţie, decentă şi nici dreptate. Nu mai există limite. Nu mai există stat de drept, fondat pe voinţă democratică a poporului. Şi atunci, trăim într-un stat dictatorial.

Vezi şi: Reacția șefei ÎCCJ, Livia Stanciu

Nici eu, nici dvs., oameni liberi, nu putem să tăcem. Dacă da, atunci suntem complici. "Cine tace, consimte.", spune un adagiu latin, fundament al dreptului român, fundament al ştiinţei dreptului pozitiv de azi şi de mâine.

Iată de ce, chiar dacă nu am fost şi nu suntem parteneri politici, salut acţiunea lui Călin Popescu Tăriceanu, care solicită demisia Liviei Stanciu, dar şi a Laurei Codruţa Kovesi! Şi mă alătur acestui demers. În numele dreptăţii şi adevărului, suferinţei unui om nevinovat, victima unui sistem ticălos. Aici nu mai este vorba despre politică, despre campanii electorale, ci despre demnitate", scrie Pavelescu pe Facebook.

Vezi şi: Membru CSM, atac dur la Tariceanu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.