Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teroriştii plănuiau o serie de atentate sângeroase în Bangkok. Trei suspecţi au fost arestaţi

Poliţia thailandeză a arestat miercuri trei bărbaţi suspectaţi că intenţionau să plaseze bombe la mai multe obiective turistice din Bangkok şi din provinciile învecinate, transmite Reuters, citând un înalt oficial din poliţie.

Cei trei proveneau din regiunea sudică a ţării, unde trăieşte o majoritate musulmană, a precizat directorul-adjunct al poliţiei naţionale thailandeze, Srivara Ransibrahmanakul, relatează agerpres.

''Toţi trei proveneau din provinciile sudice şi erau pregătiţi să comită un atac în Bangkok şi zonele învecinate, dar nu credem că ei sunt separatişti'', a spus oficialul thailandez. Bărbaţii arestaţi sperau să atace şase obiective turistice.

Citește și: GAFĂ colosală. Anchetele secrete ale Europol au fost PUBLICATE pe internet - VIDEO

Thailanda are o populaţie majoritar budistă, dar provinciile Yala, Narathiwat şi Pattani, dintre care primele se află la frontiera cu Malaezia, sunt majoritar musulmane, iar insurgenţii de acolo luptă de mai multe decenii pentru autonomie.

În cele trei provincii confruntările între separatişti şi poliţia thailandeză au cauzat moartea a circa 6.500 de persoane în ultimii 12 ani.

Un milion de oameni au participat la ceremoniile de comemorare ale lui Fidel Castro - FOTO/VIDEO

În august anul trecut, un atac cu bombă comis la un templu din Bangkok s-a soldat cu 20 de morţi. Se pare că atacul a fost o reacţie la expulzarea, în luna anterioară, a peste 100 de uiguri din Thailanda în China. Doi etnici uiguri fac obiectul unui proces în urma atentatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.