Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toţi congresmanii americani ar putea purta arme oriunde în ţară

AJC.com
foc de arma, pistol

Un membru republican al Camerei Reprezentanţilor a anunţat miercuri că a depus un proiect de lege care îi autorizează pe congresmeni să poarte arme în orice loc din ţară, cu excepţia clădirii Capitoliului, sediul Congresului american, transmite Reuters, conform agerpres.

Jody Hice, care reprezintă statul Georgia, şi-a prezentat propunerea drept un pas important pentru asigurarea siguranţei personale a legislatorilor, 'în lumina recentelor evenimente', cu referire probabilă la atacul produs săptămâna trecută, când un bărbat a deschis focul împotriva unor membri republicani ai Congresului care se antrenau pentru un meci caritabil de baseball.

ALERTĂ pe un aeroport din SUA. FBI, anchetă pentru 'act de terorism'

'Protecţia personală şi capacitatea de a te apăra singur împotriva unui agresor constituie parte a ţesăturii Constituţiei noastre, din care motiv cred cu ardoare în Al Doilea Amendament', care le oferă cetăţenilor americani garanţiile legale pentru a deţine şi purta arme de foc, a explicat Hice într-un comunicat.

'Deşi membrii Congresului sunt cu toţii americani obişnuiţi, este evident şi că purtăm o ţintă pe spate', a adăugat el. 'În lumina recentelor evenimente, este incredibil de important ca membrii Congresului să-şi păstreze capacitatea de a-şi putea asigura singuri securitatea personală, indiferent de oraş sau stat', a mai explicat Hice.

El a precizat că a introdus acest proiect marţi, la mai puţin de o săptămână după ce un bărbat a deschis focul asupra unor congresmeni republicani la un antrenament de baseball în oraşul Alexandria, Virginia, o suburbie a capitalei Washington.

Surpriză de PROPORȚII în Italia: Silvio Berlusconi revine în prim planul politicii

Steve Scalise, al treilea în ierarhia Partidului Republican în Camera Reprezentanţilor, a fost rănit în atac, aceeaşi soartă având-o şi un asistent republican, un lobbyist şi un poliţist care îi asigura securitatea congresmanului.

Agresorul, un fost voluntar în campania Bernie Sanders, candidat la nominalizarea Partidului Democrat pentru Casa Albă, a fost ucis în schimbul de focuri cu poliţia.

Steven Scalise a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale în urma rănii la şold suferite, starea sa de sănătate fiind declarată miercuri 'bună'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.