Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu aruncă în aer cazul Alina Bica: 'I-am chemat la mine, doi câte doi'

basescu kovesi

Traian Băsescu aruncă în aer cazul Alina Bica și cere, urgent, să fie chemat în justiție pentru a spune ce știe. Băsescu anunță că i-a chemat pe prim-adjunctul SRI, Florian Coldea, și pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, la Cotroceni când Alina Bica i-a spus că vrea să-și dea demisia.

”I-am chemat la mine la Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi. Era vorba despre un conflict între instituții. Nu i-am pus față în față, ci doi câte doi. Între Alina Bica și Coldea nu era dușmănie, ci între Kovesi și ea. Noi am ajuns să avem niște generali care dețin funcția de prim-adjuncți de 11 ani, au strâns foarte multe informații. Ei pot șantaja, ei o aluzie dacă fac și zice aoleu, câte știe. Ei știu foarte multe lucruri și despre procurori, și despre judecători.
Unora, puterea le ia mințile și cred că au misiune mesianică.”, a spus Băsescu joi seara.

Citește și: Prima biserică ortodoxă ce introduce messenger pentru credincioşi / VIDEO

Fostul președinte declară că decizia ANAF de a primi toate informațiile despre orice cumpărătură făcută cu cardul de către români, ar aparține, de fapt, SRI-ului.

”Eu voi încerca să-i fac să înțeleagă că nu asta-i democrația. Dacă unul se duce cu amanta la un hotel și plătește cu cardul la un hotel pentru două șampanii, credeți că ANAF-ul știe? Informațiile se duc la SRI, într-un server și se vor adăuga la dosarele cu informații. E o încălcare grosolană, iar ANAF-ul nu va avea cum să proceseze asemenea informații. Nu e ideea ANAF, e tipică unei instituții care vrea să supravegheze toată populația pentru putere.

Pânăc când va înțelege domnul Iohannis ce pot face instituțiile să nu fie prea târziu. Eu militez pentru schimbarea celor doi prim-adjuncți de la cele două servicii cât mai repede. E o bătălie teribilă între instituțiile de forță ale statului, după ce am plecat eu, pentru putere.”, a spus Traian Băsescu la B1 TV.

Citește și: Celine Dion a luat-o razna după ce i-a murit soțul: Ce a putut să facă într-o emisiune TV / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.