Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu e DISTRUS de Alina Gorghiu: 'Este la concurenţă cu Şerban Nicolae'

Traian Basescu audiat la ICCJ

Fostul preşedinte, Traian Băsescu e desfiinţat pur şi simplu pentru amendamentele pe care vrea să le depună la legea graţierii. Senatorul PMP e făcut praf de fostul preşedinte PNL, Alina Gorghiu care îi transmite că este la concurenţă cu senatorul PSD, Şerban Nicolae.

Citeşte şi: Ce a decis Sorin Grindeanu în privinţa Codurilor Penale: Cerere pentru ministrul Justiţiei

Membră în Comisia juridică a Senatului, Gorghiu a declarat că amendamentele depuse de Traian Băsescu la proiectul de lege al graţierii nu au ca miză procesul de legiferare şi că fostul şef al statului este la concurenţă cu social-democratul Şerban Nicolae pentru cine graţiază pedepse mai mari. "Demersul PMP nu pare să aibă ca miză procesul de legiferare. Rămân posibile explicaţii de ordin politic asupra cărora prefer să mă abţin să comentez prea mult: poate o dorinţă a lui Băsescu de a ajuta anumiţi apropiaţi sau de a ieşi în evidenţă într-o dezbatere importantă. Oricum, sesizez concurenţa mare între Şerban Nicolae şi Traian Băsescu pentru cine graţiază pedepse mai mari şi un număr mai mare de pedepse pentru corupţie! E şi asta o competiţie interesantă!”, a declarat Alina Gorghiu pentru news.ro.

Citeşte şi: S-au tras la sorţi semifinalele Ligii Campionilor: Meciuri nebune în lupta pentru trofeu

Fosta şefă a liberalilor a mai spus că se miră că Traian Băsescu nu cunoaşte faptul că în dezbaterile până acum s-a conturat ideea că nu graţierea trebuie să fie opţiunea principală, ci introducerea unui sistem alternativ de executare a pedepselor. ”Soluţia nu este în nici un caz lărgirea limitelor graţierii, ci renunţarea la ideea graţierii, care divizează societatea, şi optarea pentru sisteme alternative de executare a pedepselor. Din această perspectivă, amendamentele par a fi neadaptate la realitate şi la nivelul actual al dezbaterii legislative pe această temă”, a conchis Alina Gorghiu, conform sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.