Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu îi pune condiții lui Dacian Cioloș

basescu ciolos

Traian Băsescu a discutat, la sediul Mișcării Populare, cu Dacian Cioloș despre susținerea acestuia pentru votul de învestitură din Parlament. Băsescu a anunțat că i-a pus condiții lui Cioloș și l-a atenționat că Mișcarea Populară va fi în Opoziție.

"În primul rând, l-am asigurat, aşa cum am convenit cu conducerea Mişcării Populare, că cele opt voturi pe care le are Mişcarea Populară vor fi pentru susţinerea instalării Guvernului", a precizat Băsescu.

Citește și: CONTRA - OPINIE Dacian Cioloș, premier străin de România

El a adăugat că l-a atenţionat pe premierul desemnat asupra priorităţilor formaţiunii pe care o conduce şi care ar putea să situeze Mişcarea Populară ca "partid de opoziţie la Guvernul susţinut de liberali şi UNPR".

"Priorităţile noastre sunt legea sănătăţii, proiect care este depus de Mişcarea Populară în Parlament, legea pentru modificarea Legii electorale şi să trecem la 100 de senatori şi 200 de deputaţi, proiectul de lege prin care primarii să fie aleşi din două tururi şi nu dintr-un singur tur", a amintit Băsescu.

El a adăugat că tot la capitolul priorităţi intră respectarea Tratatului fiscal de către ţara noastră. "Adică România să treacă pe bugete excedentare. Şi, în acelaşi timp, o corectă distribuţie a resurselor între investiţii şi resurse alocate problemelor sociale. Deci, având în vedere agenda noastră, cu certitudine vom fi un partid de Opoziţie, dar acum vrem să contribuim la stoparea crizei politice şi România să aibă un Guvern", a declarat preşedintele MP.

Citește și: SCANDAL uriaș în Justiție după eliberarea lui Cristian Popescu Piedone: Asta e hărțuire

Întrebat de presă dacă Mişcarea Populară va face tandem cu PSD în cazul în care şi social-democraţii se vor plasa în opoziţie, Băsescu a răspuns: "Opriţi-vă, că nu o să am somn. Cum să fim în tandem cu PSD? Ce, avem acelaşi obiective?".

In cursul diminetii, Traian Basescu scrisese, pe pagina sa de Facebook: "Pentru a stopa speculatiile : Nu am avut nicio intilnire cu d-l Dacian Ciolos si nici nu exista o astfel de solicitare din partea cuiva".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.