Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TRIBECA Gonzalez Inarritu: "A vedea un film pe telefon este ca şi cum te-ai uita la o carte poştală

pixabay.com
diverse, media, telefon

Prezent la Tribeca Film Festival 2017, care se desfăşoară la New York până la 30 aprilie, regizorul mexican Alejandro Gonzalez Inarritu a asigurat că a vedea un film pe telefon este ca şi cum te-ai uita la o carte poştală, având în vedere că nu poţi aprecia imaginea şi sunetul la justa lor valoare, relatează EFE preluat de agerpres.

Câştigătorul a patru premii Oscar a fost intervievat de artista sârbă Marina Abramovic, cu care a discutat despre ultimele sale proiecte şi noile tehnologii din industria filmului. 

"Dacă te-ai uitat la 'The Revenant' pe telefonul tău mobil, înseamnă că nu ai văzut filmul", a asigurat Inarritu, care a încurajat noile generaţii să se lase tentate de amplitudinea sunetului şi imaginii oferite de marele ecran. 

Totuşi, marele regizor a vorbit de "uimitoarele posibilităţi" oferite de tehnologie pentru a face film, mai concret realitatea virtuală (VR), care, în opinia lui, "nu este o simplă extensie", ci "tot ceea poate oferi cinematografia". 

Întrebat despre 'The Revenant', care a câştigat Oscarul pentru cea mai bună regie anul trecut, a explicat că nu a optat pentru un film care se sfârşeşte cu bine, pentru că oamenii sunt fiinţe incomplete. "Durerea este drumul către fericire. Unde nu există noroi nu există nici flori (...) ambele lucruri sunt complementare şi nu ar putea exista unul fără celălalt". 

În faţa unui auditoriu care a umplut sala la Tribeca, Inarritu a asigurat că a face film "nu se rezumă doar la un moment de inspiraţie", este vorba de a "face greşeli" şi de a încerca să le depăşeşti de fiecare dată. 

"Când te foloseşti doar de intuiţie poţi avea uneori momente unice: să captezi lumina perfectă şi să filmezi o interpretare excelentă. Dar în mod normal astfel de lucruri nu se întâmplă", a conchis el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.