Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump critică decizia justiţiei de a confirma suspendarea decretului său antiimigraţie

reuters
trump

Preşedintele SUA, Donald Trump, a criticat decizia Curţii de Apel din San Francisco de a confirma suspendarea decretului său antiimigraţie, transmite Reuters.

"Ei bine, după cum era previzibil, Circuitul 9 (cum este cunoscută instanţa federală de apel din San Francisco, cea mai mare din cele 13 din SUA) a comis-o din nou - A decis împotriva INTERDICŢIEI DE CĂLĂTORIE într-un moment atât de periculos din istoria ţării noastre. C.S.", a scris Trump pe Twitter, referindu-se în final, aparent, la Curtea Supremă a SUA, care ar putea examina chiar săptămâna aceasta solicitarea administraţiei sale de a reinstitui controversatul ordin executiv cu privire la imigraţie.

Citește și: Minte de guvernanți: N-au internet, iar unii nu au nici energie electrică, dar statul îi OBLIGĂ să aibă POS-uri la magazine

Decretul semnat la 6 martie de Trump a închis frontierele în faţa refugiaţilor din lumea întreagă, suspendând totodată acordarea de vize timp de 90 de zile pentru cetăţenii din Iran, Libia, Siria, Somalia, Sudan şi Yemen, şase ţări predominant musulmane, considerate bastioane ale terorismului. Aplicarea decretului a fost însă blocată la 15 martie de un judecător federal din Hawaii. O primă versiune a ordinului, semnată în 27 ianuarie, fusese deja suspendată în 3 februarie de un judecător din Seattle (nord-vest), decizie validată ulterior, în februarie, de o Curte de Apel federală.

Luni, Curtea de Apel a apreciat că preşedintele nu a demonstrat în măsură suficientă că venirea de cetăţeni ai celor şase ţări ar dăuna intereselor SUA. Trump consideră că este vorba de o măsură necesară în lupta împotriva terorismului şi la începutul lui iunie a sesizat Curtea Supremă, cea mai înaltă instanţă americană.

Citește și: Încă un VIOL ZGUDUIE România: O minoră a fost BATJOCORITĂ de doi tineri, care au răpit-o, sechestrat-o și abuzat-o SEXUAL .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.