Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia pregătește 'un MARE summit' cu UE în contextul tensiunilor dintre cele două părți

turcia ue

Discuţii privind organizarea unui 'mare summit' între Uniunea Europeană şi Turcia vor avea loc în marja reuniunii NATO de la sfârşitul lunii mai de la Bruxelles, a declarat marţi ministrul turc de externe Mevlüt Cavusoglu, conform postului de televiziune A Haber, preluat de AFP.

"Liderii din UE vor discuta în marja summitului NATO de la 24-25 mai, vor fi întâlniri. Un mare summit între Turcia şi Uniunea Europeană va fi organizat ulterior", a afirmat şeful diplomaţiei turce.

Citește și: România mizează pe Israel. Un adevărat DESANT guvernamental pleacă în Țara Sfântă/ DETALII

Cavusoglu, care nu a precizat tema acestui summit, a indicat faptul că data va fi fixată în timpul discuţiilor din marja summitului NATO la care va participa şi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat sâmbătă că preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, ar urma să aibă o întâlnire cu preşedintele turc la summitul NATO.

Relaţiile dintre Ankara şi Bruxelles, tot mai tensionate după puciul eşuat din iulie din Turcia, s-au înrăutăţit şi mai mult în timpul campaniei pentru referendumul privind extinderea puterilor lui Erdogan, anunță Agerpres.

Preşedintele turc a ameninţat marţi că va spune 'la revedere' Uniunii Europene dacă nu vor fi deschise noi capitole în procesul de aderare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.